ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γάζα: Όλες οι πλευρές ξανά σε διαπραγματεύσεις – Συμμετέχει και το Ισραήλ

Ίσως η τελευταία ευκαιρία για την επιστροφή των Ισραηλινών αιχμαλώτων ζωντανών

Γάζα: Όλες οι πλευρές ξανά σε διαπραγματεύσεις – Συμμετέχει και το Ισραήλ

«Όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, συμφωνούν να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς», ανέφερε σήμερα το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, κατά τη διάρκεια των νέων συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο σήμερα, μετά την αποδοχή από τη Χαμάς μιας πρότασης για κατάπαυση του πυρός από την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Κάιρο με τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία να παραμείνει αμετακίνητη στις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των ομήρων και τις βασικές προϋποθέσεις για την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ.

Ένας ηγετικός στέλεχος της Χαμάς δήλωσε ότι αυτές οι συνομιλίες «θα μπορούσαν να αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για την επιστροφή των Ισραηλινών αιχμαλώτων».

Σύμφωνα με τον Χαλίλ αλ-Χάγια, δεύτερο στην ιεραρχία του πολιτικού σκέλους της Χαμάς στη Γάζα, η αποδεκτή πρόταση περιλαμβάνει τρεις φάσεις διάρκειας 42 ημερών, την ισραηλινή αποχώρηση από το παλαιστινιακό έδαφος, την επιστροφή των εκτοπισμένων και την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστινίων φυλακισμένων στο Ισραήλ, με στόχο την «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Το Ισραήλ αντιτίθεται προς το παρόν σε μια κατάπαυση του πυρός όσο η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα από το 2007, δεν έχει «σταματήσει να υπάρχει» όπως αναφέρουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χαμάς απαιτεί μια οριστική κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.