ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Bloomberg για ΗΠΑ- Β.Κορέα: «Ο πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί»

Bloomberg για ΗΠΑ- Β.Κορέα: «Ο πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί»

«Οι πύραυλοι και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας είναι διεσπαρμένοι και κρυμμένοι στα ορεινά εδάφη της χώρας και αν δεν καταστραφούν με πλήγματα ακριβείας, τότε υπολογίζεται ότι κάπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ, άλλα 38 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκυο και δεκάδες χιλιάδες μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ασία, θα κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση αντιποίνων από την Πιονγιάνγκ με πυραύλους εφοδιασμένους με συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές».

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια εκτενής ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Βορειοκορεατική απειλή. Το Bloomberg εκτιμά ουσιαστικά ότι οι στρατιωτικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ
είναι περιορισμένες καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και ένα περιορισμένο χτύπημα» από τις ΗΠΑ «κινδυνεύει να εκληφθεί από τους Βορειοκορεάτες ως προοίμιο μιας μεγαλύτερης επίθεσης και ίσως επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά τους όπλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται επίσης ότι μια νέα ηγεσία στην Πιονγιάνγκ δεν θα σήμαινε απαραίτητα και αλλαγή του τρόπου σκέψης του καθεστώτος. Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο λέκτορας Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Νότιας Κορέας Τζον Ντελούρι, επισημαίνει πως «ο πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί» και ότι αν κάνεις μια ανάλυση κόστους/οφέλους θα δεις ότι πρόκειται για τρέλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.