Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 18 νεκρούς

Νιγηρία: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ με 18 νεκρούς

Άγνωστοι, που πιστεύεται ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 18 ανθρώπους στη βορειοανατολική Νιγηρία χθες Παρασκευή, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές, καθώς ο αριθμός των πολύνεκρων ενεργειών που αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση στην περιοχή αυτή αυξάνεται.

Οι δράστες, που χρησιμοποίησαν μαχαίρια, επιτέθηκαν με την κάλυψη της νύχτας εναντίον κατοίκων της κοινότητας Μπάνκι, που απέχει 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Μαϊντουγκούρι, στην πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο του οκταετούς πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και την Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση στην κοινότητα, στα σύνορα με το Καμερούν, προστίθεται σε μια σειρά πολύνεκρων επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις διαβεβαιώσεις των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων ότι η Μπόκο Χαράμ ουσιαστικά έχει ηττηθεί.

Οι επιθέσεις στη βορειοανατολική Νιγηρία κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 172 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου ήδη πριν από τη χθεσινή επιδρομή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση στη Μπάνκι στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, σύμφωνα με ένα μέλος μιας τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ένας αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν μέχρι σήμερα απολογισμό τουλάχιστον 20.000 νεκρούς και προκάλεσαν μια από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο: δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες που πλησιάζουν σε λιμό, τονίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σύρραξη έχουν πλέον ανάγκη κάποιας μορφής ανθρωπιστική βοήθεια, με 5,2 εκατομμύρια να μην έχουν ασφαλή πρόσβαση σε τρόφιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.