ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ισλαμιστές κατέστρεψαν με ρουκέτες ορθόδοξη εκκλησία στην Χάμα (φωτό)

Ισλαμιστές κατέστρεψαν με ρουκέτες ορθόδοξη εκκλησία στην Χάμα (φωτό)

Τα χριστιανικά χωριά της Χάμα στην Συρία είναι αυτά που περισσότερο από όλα (εκτός φυσικά από αυτά που καταστράφηκαν από τους τρομοκράτες) υποφέρουν στην διάρκεια του πολέμου.

Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται κοντά στην ζώνη που κατέχουν οι τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, με κέντρο το Ίντλεμπ, και σε κάθε επίθεση που εξαπολύουν αυτοί εναντίον των ελεύθερων περιοχών, δέχονται πρώτα τα πυρά του πολέμου.


Αυτό συνέβη και με το μεγάλο ορθόδοξο χωριό της Σουκαλαμπίγια στην περιοχή της Χάμα, όπου η ορθόδοξη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δέχθηκε την Πέμπτη ομοβροντία Ισλαμιστικών ρουκετών, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες καταστροφές (φωτο, πηγή Dimpe news).

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε στο πλαίσιο μιας γενικής μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες εναντίον της περιοχής της Χάμα, εκμεταλλευόμενοι την απασχόληση του Συριακού Στρατού με την εκσταρτεία στα ανατολικά της Ντέι-εζ-Ζορ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με σκοπό να προλάβει τους Κούρδους στην κατάληψη της πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο περιοχής, που μέχρι τώρα έλεγχαν οι Ισλαμιστές.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, η επίθεση στην Χάμα οργανώθηκε από τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, που ελέγχουν την Αλ-Νούσρα (είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα ο Συνασπισμός των ΗΠΑ ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτε εναντίον της Αλ-Κάιντα στην Συρία), για να αποσπάσει δυνάμεις του Συριακού Στρατού από το Ντέιρ-εζ-Ζόρ, ώστε οι Κούρδοι να προλάβουν τον Συριακό Στρατό στην κούρσα για τα πετρέλαια.

Oι Ορθόδοξοι της Συρίας αντιστέκονται και δεν εγκαταλείπουν τα χωριά τους, παρά τους κινδύνους που καθημερινά διατρέχουν. Η επίθεση των τζιχαντιστών στην Χάμα ουσιαστικά έχει αποκρουστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.