ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Εμφανίστηκε νέα ομάδα ανταρτών υπό τον έλεγχο της Τουρκίας – Σκοπός τους η «απελευθέρωση» της Deir Ezzor

Συρία: Εμφανίστηκε νέα ομάδα ανταρτών υπό τον έλεγχο της Τουρκίας – Σκοπός τους η «απελευθέρωση» της Deir Ezzor

Το Σάββατο δημιουργήθηκε ένα νέο παρακλάδι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), Βόρεια του Χαλεπίου υπό την ονομασία «Jaysh al-Sharqiya».

Στην πρώτη επίσημη δήλωση του, το Jaysh al-Sharqiya ανέφερε ότι σχηματίζεται από τους «γιους» των περιοχών Idlib, Deir Ezzor και Raqqa.

Σύμφωνα με τη δήλωση, το Jaysh al-Sharqiya θα καθοδηγηθεί από τον ταγματάρχη Hussien Hamadi. Το Jaysh al-Sharqiya δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του είναι να «απελευθερώσει» την πόλη Deir Ezzor και να καταπολεμήσει «όλες τις μορφές τρομοκρατίας» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Jaysh al-Sharqiya υποστηρίζεται από την Τουρκία. Ο πραγματικός στόχος του Jaysh al Sharqia θα μπορούσε να είναι να πολεμήσει επίμονα τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού η SDF έφτασε γρήγορα στην πόλη Deir Ezzor και πήρε τον έλεγχο των κοντινών πετρελαιοπηγών.

Η ίδρυση ομάδων όπως ο Jaysh al-Sharqiya αποδεικνύει ότι είναι σχεδόν αδύνατο η Συρία να «ζήσει» μια περιόδο ηρεμίας μετά την αναμενόμενη ήττα του ISIS. Η κατάσταση στη Συρία μπορεί να κλιμακωθεί μόλις υποχωρήσει το ISIS.

Οι δύο κύριοι λόγοι για μια τέτοια εξέλιξη είναι η έντονη τουρκο-κουρδική ένταση και η αραβο-κουρδική ένταση. Μέχρι στιγμής, η SDF δεν ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πλευρά στη Συρία, ανίθετα βασίζεται στην αμερικανική υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί με διπλωματικές διαπραγματεύσεις, τόσο η κυβέρνηση της Συρίας όσο και η αντιπολίτευση δεν θα δεχτούν πια την ύπαρξη της “ομοσπονδίας” που ελέγχεται από την SDF στη βόρεια Συρία, όταν το ISIS διαλυθεί. Ο λόγος είναι ότι αυτή θα είναι μια ξεκάθαρη απόπειρα διαμελισμού της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.