ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η γκάφα του αιώνα: Έκλεψαν απόρρητα έγραφα του Στρατού της Αυστραλίας λόγω εύκολου κωδικού!

Η γκάφα του αιώνα: Έκλεψαν απόρρητα έγραφα του Στρατού της Αυστραλίας λόγω εύκολου κωδικού!

Κάποιος δεν πρόσεχε όταν μιλούσαμε για το πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε.

Ένας πάροχος εξοπλιστικών προμηθειών της Αδελαΐδας δηλαδή, ο οποίος είχε στην κατοχή του απόρρητες πληροφορίες για τα νέα μαχητικά της Αυστραλίας και αρκετά πολεμικά πλοία, αν και δεν σκέφτηκε να βρει έναν καλύτερο κωδικό προστασίας για όλα αυτά.

Η έρευνα του αυστραλιανού Στρατού βρήκε ότι ο πάροχος δεν είχε αλλάξει τα αρχικά passwords, τα οποία ήταν τα ίδια με τα οποία μπορούσε ο καθένας να μπει στη σελίδα του: «guest» δηλαδή για το username και «admin» για τον μυστικό κωδικό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο χάκερ είχε πανεύκολο έργο εδώ και υπέκλεψε χωρίς να χύσει στάλα ιδρώτα 30 gigabytes δεδομένων για το μαχητικό F-35, το αεροσκάφος C130 και το κατασκοπευτικό P-8 Poseidon.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας προσπάθησε να υποβαθμίσει την υποκλοπή, λέγοντας πως δεν ήταν ακριβώς στρατιωτικά απόρρητες οι πληροφορίες, παρά εμπορικά απόρρητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα πιο τραγικό είναι ίσως το γεγονός πως ο χάκερ μπαινόβγανε στο σύστημα από τον Ιούνιο του 2016, αποκτώντας δεδομένα για κάθε πειραματικό σκάφος του αυστραλιανού στρατού…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.