ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο κύβος ερρίφθη για την Ρωσία: Το Χάρκοβο θα είναι ο στόχος της νέας μεγάλης επίθεσης – Ο ίδιος ο Β.Πούτιν έδωσε έγκριση

Γιατί επιλέχθηκε η πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας και όχι η Οδησσός

Ο κύβος ερρίφθη για την Ρωσία: Το Χάρκοβο θα είναι ο στόχος της νέας μεγάλης επίθεσης – Ο ίδιος ο Β.Πούτιν έδωσε έγκριση

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο πήρε την έγκριση του Κρεμλίνου σε ότι αφορά την κατεύθυνση της μεγάλης ρωσικής επίθεσης που προετοιμάζεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μετά την παρέλαση της Νίκης της 9ης Μαΐου στην Μόσχα και αυτό θα είναι το Χάρκοβο.

Kαι όχι η Οδησσός για μία σειρά λόγων που έχουν να κάνουν κυρίως με την εγγύτητα των γραμμών εφοδιασμού του ρωσικού Στρατού και όχι μόνο.

Η επιλογή του Χάρκοβου ως κεντρικού αντικειμενικού στόχου της νέας μεγάλης ρωσικής επίθεσης μετά τον Φεβρουάριο του 2022, εγκρίθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν.

Το Χάρκοβο είναι το κέντρο των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών μεταξύ ανατολικής Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο από τις ρωσόφωνες περιοχές (το Χάρκοβο κατά 70% κατοικείται από ρωσόφωνους) έχει καταστραφεί από τους Ουκρανούς πριν την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό πλάνο, οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που πλέον εντάσσονται στην Ρωσία και έχουν καταληφθεί ή πρόκειται να καταληφθούν, πρέπει να ξεκινήσουν να εισέρχονται σε μία ομαλή οικονομική παραγωγή από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι Ρώσοι υπολογίζουν αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον τρεις μονάδες ανά έτος από την οικονομική επανεκκίνηση των νέων περιοχών και πλέον γι αυτούς προϋπόθεση είναι να τεθεί το Χάρκοβο υπό ρωσικό έλεγχο.

Η πλήρης κατάληψή του είναι δύσκολη, οπότε στοχεύουν στην κύκλωσή του και στην απομόνωση από το Κίεβο και σταδιακά στην κατάληψή του με την παράδοση των Ουκρανών, χωρίς να χρειαστεί να καταστραφεί η πόλη. Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν.

Ήδη η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση της περιοχής Μπαλακλάβα, στο Χάρκοβο, ανέφερε πυραυλικό πλήγμα στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού που οδηγεί από το Χάρκοβο στο Ντονμπάς.

Μέχρι τώρα, η κίνηση των τρένων και των ηλεκτρικών τρένων σε αυτό το τμήμα περιορίζεται πλέον από το Χάρκοβο προς τη Μπαλακλάβα και δεν προχωρά προς Ιζιούμ, το οποίο έχει πέσει στα χέρια των Ουκρανών από το φθινόπωρο του 2022..

Οι αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων σε τρεις διαφορετικές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Ντόνετσκ, Τσερκάσι και Χάρκοβο.

Ρωσικές πηγές επιβεβαίωσαν την επίθεση στην πόλη Smela, στην περιοχή Cherkasy, με δύο πυραύλους Iskander-M. Κτυπήθηκε το αμαξοστάσιο, η σιδηροδρομική γραμμή και το κτίριο του σταθμού.

Πάντως επειδή σε ένα μήνα από σήμερα η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική σε ότι αφορά την δυναμική των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρές και μαζικές επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας.

Αντίθετα η Οδησσός δεν έχει την κρίσιμη σημασία που έχει το Χάρκοβο για την ρωσική οικονομία.

Σίγουρα θα αποτελέσει τον επόμενο ρωσικό στόχο, αφού ο αποκλεισμός της (όποιας) Ουκρανίας απομείνει από την πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα αποτελεί βασικό και τελικό στόχο της Ρωσίας.

Μέχρι τότε πάντως υπάρχει μεγάλη απόσταση και πρέπει να νικηθεί το ίδιο το ΝΑΤΟ που «δίνει τα πάντα» για την καταστροφή της ρωσικής επίθεσης.

Για την ώρα η Οδησσός βομβαρδίζεται καθώς η Ρωσία καταστρέφει όσο το δυνατόν περισσότερες υποδομές για να καθυστερήσει την άφιξη του ΝΑΤΟϊκού οπλισμού και την προώθηση του στους τομείς του μετώπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.