ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

45 χρόνια κάθειρξη σε γνωστό δικηγόρο για βιασμό ανηλίκων αλλά δεν δίνουν το όνομά του στην δημοσιότητα! – Γιατί;

Είχε βιάσει και την συγγραφέα Αρετή Παληού!

45 χρόνια κάθειρξη σε γνωστό δικηγόρο για βιασμό ανηλίκων αλλά δεν δίνουν το όνομά του στην δημοσιότητα! – Γιατί;

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 14:54): Σε 45 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων καταδικάστηκε γνωστός δικηγόρος, του οποίου όμως το όνομα δεν το δημοσιεύουν!

 Γιατί δεν το δημοσιεύουν; Αφού έχει καταδικαστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις το όνομα δημοσιεύεται για να αποκαλυφθεί εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιευτεί το όνομα του όπως γίνεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις; Υπάρχει κάποια αιτία για αυτήν την μεροληπτική προστασία;

Μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο οι διαδόσεις ότι πρόκειται για έναν πολύ γνωστό δικηγόρο της Αθήνας ο οποίος καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, ηλικίας 9 και 11 ετών, κατά την χρονική περίοδο που διέπραττε το έγκλημα.

Ένα από τα πολλά θύματά του ήταν η Αρετή Παληού, η γνωστή συγγραφέας!

Ο 64χρονος δικηγόρος καταδικάστηκε επίσης για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και για παιδική πορνογραφία και πήρε το δρόμο για τη φυλακή την Παρασκευή (26/4).

Πρόκειται για πολύ γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα στο παρελθόν και για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος της ανήλικης τότε Αρετής Παληού, η οποία με την καταγγελία της άνοιξε τον ασκό του αιόλου σε βάρος του, οδηγώντας τον ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο 64χρονος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες του, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πλεκτάνη με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα οι γονείς των παιδιών.

Παρά τους ισχυρισμούς του, μετά από σχεδόν 25 συνεδριάσεις, ο δικηγόρος δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους οι οποίοι τον καταδίκασαν ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης ο ίδιος ζήτησε από το δικαστήριο να του χορηγηθεί αναστολή, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο 64χρονος θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο στις 13 Μαΐου για τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης της Αρετής Παληού, με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Τμήμα Μεταγωγών, όπου θα κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η Αρετή Παληού πριν από τρία χρόνια είχε παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή όπου και μίλησε για την φρίκη που βίωσε στα χέρια του δικηγόρου.

Τα όσα περιέγραψε ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία αφού ζητούσε από την Αρετή Παληού, να συνευρίσκεται μαζί του και να συμμετέχουν η γυναίκα του, οι φίλες της, μέχρι και η θεία της!

«Στο σκοτεινό ίντερνετ μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές φωτογραφίες μου χωρίς πρόσωπο, τις οποίες έχει ποστάρει ο βιαστής μου.

Δεν ξέρω αν είναι revenge porn, νομίζω ότι δεν είναι. Σημασία έχει ότι αυτό το πράγμα δεν είναι απλώς κατακριτέο, είναι εγκληματικό.

Και το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς. Είτε τις φωτογραφίες τις στείλαμε με τη θέλησή μας, είτε τις στείλαμε επειδή μάς εκβίασαν, όπως στη δική μου περίπτωση, μπορούν να χαθούν από το σκοτεινό ίντερνετ.

Μην φοβάστε, μιλήστε. Εγώ απευθύνθηκα στο ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας και, μέχρι σήμερα, νόμιζα ότι αυτός που με στήριζε περισσότερο είναι η οικογένειά μου.

Τελικά είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση να βρίσκεις μία αγκαλιά από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν και είναι εκεί για να σ’ ακούσουν γιατί πιστεύουν ότι το έγκλημα δεν το έχεις κάνει εσύ», ανέφερε η ίδια.

«Τον γνώρισα από τα 12 μου έτη. Μάς έφερε κοντά η θεία μου και κάπως μεθοδευμένα άρχισε να με φλερτάρει.

Φυσικά εγώ ως παιδί αυτό δεν το αντιλαμβανόμουν, μέχρι που φτάσαμε στα 14 μου, όταν με κακοποίησε για πρώτη φορά σεξουαλικά.

Εγώ επειδή φοβόμουν δεν μίλησα στους γονείς μου αμέσως, φοβήθηκα πάρα πολύ, επειδή εμπλεκόταν και η θεία μου φοβήθηκα τις αντιδράσεις της οικογένειας.

Παρόλα αυτά αυτός συνέχισε να είναι σε επικοινωνία μαζί μου, καθημερινά κι εκμεταλλευόμενος καταστάσεις», είπε η Αρετή για τις συνθήκες υπό τις οποίες γνωρίστηκε με τον δικηγόρο.

«Γνωρίζοντας τα οικογενειακά μου, ως φίλος της θείας μου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να έρθει κοντά μου, με έπεισε ότι δεν με αγαπάει κανείς από την οικογένειά μου, με έστρεψε ενάντια στην οικογένειά μου, με έπεισε ότι μόνο αυτός με αγαπάει και με νοιάζεται και έτσι με ανάγκαζε, – μού έλεγε ότι οφείλω – να τού στέλνω γυμνές φωτογραφίες μου, έστελνε και εκείνος σε μένα.

Ήθελε να είναι το δώρο μου προς αυτόν για την ψυχολογική στήριξη που μού παρείχε και, με τον ίδιο τρόπο, με έπεισε στα 15 μου πια, να συνευρεθούμε ερωτικά.

Μετά την ερωτική συνεύρεση η πίεση έγινε ακόμα χειρότερη, μού ζητούσε να συνευρεθώ ερωτικά μαζί του και με άλλες γυναίκες, με την θεία μου, τη γυναίκα του, τις φίλες μου.

Κάπου εκεί εγώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια η αγάπη για την οποία μιλούσε, και με μία αφορμή, μίλησα στη μητέρα μου και την άλλη μέρα κιόλας, και με τον πάτερα μου, πήγαμε και καταθέσαμε στην αστυνομία».

Ποια είναι η Αρετή Παληού

Η Αρετή Παληού γεννήθηκε το 1999 στη Χίο, όπου και μεγάλωσε.

Έχει βραβευτεί σε τρεις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.