ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφτασαν στην Ταρτούς οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις – Προσγειώθηκαν με Il-76 της PLAAF

Έφτασαν στην Ταρτούς οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις – Προσγειώθηκαν με Il-76 της PLAAF

Έφτασαν στην Συρία οι πρώτες κινεζικές ειδικές δυνάμεις ύστερα από την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Δαμασκού και Πεκίνου.

Η μεταφορά των πρώτων 100 Κινέζων στρατιωτών έγινε με μεταφορικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 το οποίο προσγειώθηκε αργά το απόγευμα στην αεροπορική βάση της ρωσικής Αεροπορίας Khmeimim στην Λαττάκεια και από εκεί προωθήθηκαν στην Ταρτούς.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης της συμβούλου της συριακής Προεδρίας, Μπουθάνα Σααμπάν, με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξήρε τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τους Ουιγούρους αυτονομιστές που δρουν στη Συρία, οι οποίοι συνιστούν κύριο προβληματισμό για την Κίνα, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες και αποσχιστικές τάσεις.

Σύμφωνα με την συριακή κυβέρνηση τουλάχιστον 5000 ένοπλοι Ουιγούροι δρουν στην επικράτειά της προερχόμενοι όλοι από τις δυτικές επαρχίες της Κίνας.

Τα γεγονός αυτό έχει θορυβήσει έντονα την Κίνα η οποία φοβάται ότι οι ένοπλοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους όταν επιστρέψουν πίσω στην Κίνα, εκπαιδεύοντας νέους εθελοντές με αποτέλεσμα να έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο στρατό ισλαμιστών.

Οι δυνάμεις αποτελούνται την ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα των «Τίγρεων» και η σημερινή άφιξη των πρώτων 100 στρατιωτών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε πρώτη φάση αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 500 στρατιωτών οι οποίοι θα αναλάβουν αμέσως μάχιμα καθήκοντα εναντίον των Ουιγούρων εξτρεμιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.