Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Πάνω από 200.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στο Κίεβο, μετά τα σφοδρά πυραυλικά πλήγματα των Ρώσων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/11).

Τα πλήγματα έγιναν σε κάθε υποδομή που συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, περίπου 172 drones και 36 πύραυλοι – μεταξύ των οποίων και υπερηχητικοί Zircon- χτύπησαν σφοδρά ενεργειακές εγκαταστάσεις και χώρους αποθήκευσης καυσίμων των Ουκρανών.

Βίντεο από το πλήγμα με τον Zircon, προκαλεί δέος, καθώς «σείστηκε» η γη, μετά την προσβολή στόχου.

Aπό το «κύμα» πυραύλων, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για ακόμα φορά την τακτική Salvos, δηλαδή τον συνδυασμό βαλλιστικών πυραύλων με UAV ή υπερηχητικούς πυραύλους για πιο ηχηρά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ (06/11) ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είχε ενημερώσει τους κατοίκους να βρουν καταφύγια, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι οι Ρώσοι θα χτυπήσουν την πόλη, όπως και έγινε.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram