ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Γυναίκες φυλακισμένων τζιχαντιστών «συναντώνται» στο Facebook

Γερμανία: Γυναίκες φυλακισμένων τζιχαντιστών «συναντώνται» στο Facebook

Ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο, εντόπισαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας, αποτελούμενο από 40 γυναίκες, οι οποίες έχουν εκατοντάδες οπαδούς στο Facebook, και προσπαθούν να γεμίσουν το κενό που άφησαν οι φυλακισμένοι τους σύζυγοι.

Ο Μπούρκχαρντ Φράιερ, επικεφαλής του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είπε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι το τοπικό γυναικείο εξτρεμιστικό δίκτυο των «40 αδελφών» ακολουθεί το αυστηρό, απόλυτο και σκοταδιστικό δόγμα των Σαλαφιστών – σύμφωνα με το οποίο, η ανατροφή των παιδιών υπόκειται σε αυστηρή ερμηνεία του Κορανίου, ενώ μεγάλη βαρύτητα κατέχει και το συνεχώς αναζωογονούμενο μίσος εναντίον των «απίστων». «Το δίκτυο ήταν ενεργό στο διαδίκτυο, αποφασισμένο να προσηλυτίσει στη σαλαφιστική ιδεολογία τους, μια υπερ-συντηρητική ερμηνεία του Ισλάμ, με επιθετικό τρόπο επίδοξα μέλη.

«Οι γυναίκες πλέον προωθούν την ιδεολογία», δήλωσε ο Φράιερ.
Επιπρόσθετα, οι γυναίκες ενσωματώνουν τα δικά τους παιδιά από νεαρή ηλικία. «Αυτό κάνει το Σαλαφισμό οικογενειακή υπόθεση» και το αποτέλεσμα, είπε ο Φράιερ, θα μπορούσε να είναι κάτι «πολύ πιο δύσκολο να διαλυθεί, δηλαδή οι πυρήνες σαλαφιστών μέσα στην κοινωνία».

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι γυναικείες εξτρεμιστικές ηγετικές φιγούρες, μερικές από τις οποίες έχουν αρκετές εκατοντάδες οπαδούς στο Facebook, έχουν τώρα νέο ρόλο στην κοινωνία, νιώθωντας ότι έχουν γίνει αποδεκτές και ότι έχουν ενσωματωθεί. «Οι άνδρες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι γυναίκες μπορούν να δικτυωθούν πολύ καλύτερα και είναι συνεπώς πιο ικανές να επεκτείνουν την ιδεολογία και να τη διατηρούν ενεργή», δήλωσε ο Φράιερ.

Αν και κάθε σαλαφιστής δεν είναι και αυτομάτως τρομοκράτης, «κάθε τζιχαντιστής που έχουμε δει στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, προήλθε από την πλευρά των σαλαφιστών» ανέφερε το διαδικτυακό Focus, επικαλούμενο τον Φράιερ. «Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μικρών σαλαφιστών που φαντασιώνονται τη βία», πρόσθεσε.

Αν και υπήρξε μια πτώση στον αριθμό των τζιχαντιστών που έχουν φύγει για τη Συρία και το Ιράκ, ο αριθμός των επαναπατριζόμενων ήταν σε άνοδο, με αρκετά μεγάλο αριθμό γυναικών ανάμεσά τους, είπε ο Φράιερ.

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας αντιμετωπίζουν αριθμό ρεκόρ ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τον Μάασεν, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV), ο αριθμός των φίλα προσκείμενων προς το Ισλάμ είναι «σε υψηλό όλων των εποχών». Αυξήθηκε από 9.700 σε 10.800 τον περασμένο χρόνο, με τους φονταμενταλιστές να εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο τη ριζοσπαστικοποίηση σε τζαμιά, έναντι των «μικρών συνωμοτικών κύκλων, κυρίως στο διαδίκτυο», που αποδεικνύεται «ιδιαίτερη πρόκληση» για τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η διάσπαση των ισλαμιστικών ομάδων σε μικρότερες παρατάξεις έχει επίσης καταστήσει πιο δύσκολη την παρακολούθηση, σημείωσε ο Μάασεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σαλαφιστές ακολουθούν μια υπερ-συντηρητική, φονταμενταλιστική ερμηνεία του Ισλάμ και οι σαλαφιστικές οργανώσεις, όπως η Hizb ut-Tahrir, επιδιώκουν να ζήσουν κάτω από το νόμο της Σαρία, αντιλαμβανόμενες τη «δημοκρατία δυτικού τύπου» ως ασυμβίβαστη με την υπακοή στο Θεού. Οι πεποιθήσεις τους, παρέχουν την πνευματική βάση για ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Ο επικεφαλής της BfV πρόσθεσε ότι οι γυναίκες που επέστρεφαν στη Γερμανία από ισλαμικά οχυρά είχαν γίνει τόσο ριζοσπαστικές και εντοπίστηκαν τόσο βαθιά στην ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους που πρέπει να αναγνωριστούν ως τζιχαντίστριες, και πρέπει να τις έχουμε από κοντά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.