ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεσόγειος: Απομάκρυνση 13.000 Αφρικανών μεταναστών από την Λιβύη από τις αρχές Δεκεμβρίου

Μεσόγειος: Απομάκρυνση 13.000 Αφρικανών μεταναστών από την Λιβύη από τις αρχές Δεκεμβρίου

Όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης «περίπου 13.000 Αφρικανοί μετανάστες κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν από τη Λιβύη το χρονικό διάστημα από τις αρχές Δεκεμβρίου ως χθες σχεδόν δύο μήνες μετά τις αποκαλύψεις για τη σκλαβιά μεταναστών στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής, οι οποίες προκάλεσαν σάλο σε διεθνές επίπεδο».

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η Αφρικανική Ένωση είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάμβανε να επαναπατρίσει 20.000 μετανάστες ως τα μέσα του Ιανουαρίου, και παρότι ο Μούσα Φάκι αναγνώρισε ότι υπάρχει «λίγη καθυστέρηση», διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμα «σε εξέλιξη».

«Βρισκόμαστε γύρω στις 13.000» επαναπατρισμούς, σημείωσε ο Φάκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στις Αντίς Αμπέμπα.

«Παραλαμβάνουμε μετανάστες καθημερινά (…), τα δύο τρίτα έχουν πλέον επαναπατριστεί και η διαδικασία συνεχίζεται».

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την πώληση μεταναστών «ως σκλάβων» στη Λιβύη, εννιά ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες, με την υποστήριξη του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης, αποφάσισαν να διεξαγάγουν «επιχειρήσεις επείγουσας απομάκρυνσης» μεταναστών που έχουν πέσει θύματα διακινητών.

Οι επαναπατρισμοί μεταναστών και προσφύγων γίνονται κυρίως με πτήσεις αεροσκαφών που μισθώνουν αφρικανικές χώρες. Ο Νίγηρας και η Ρουάντα προσφέρουν άσυλο σε εκείνους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και διάφορες ένοπλες ομάδες διεκδικούν η καθεμιά για λογαριασμό της την εξουσία, βυθίστηκε στο χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.