ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδο-κινεζικές ναυτικές προστριβές με αφορμή τις Μαλβίδες

Ινδο-κινεζικές ναυτικές προστριβές με αφορμή τις Μαλβίδες

Κινεζικός στολίσκος εισήλθε στον Ινδικό ωκεανό πλέοντας προς τις Μαλδίβες νήσους, αρχικά.

Κατόπιν ανέστρεψε πορεία και στράφηκε πάλι προς τη Νότια Σινική θάλασσα. Συνολικά 11 κινεζικά πολεμικά εισήλθαν στον Ινδικό ενώ μαίνεται πολιτική κρίση στο μικρό νησιωτικό κράτος των Μαλδίβων που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φαίνεται πως η Κίνα ασκεί πλέον ένα είδος πολιτικής των κανονιοφόρων.

Το ινδικό Ναυτικό ανέφερε πως ο κινεζικός στολίσκος, που περιλάμβανε ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα, εισήλθε στον Ινδικό μέσω των στενών της Σούντα και εξήλθε μέσω των στενών του Λομπόκ. Τα τέσσερα στενά, αυτό της Μαλάκα, της Σούντα, του Λομπόκ και του Ομπάι Βετάρ χρησιμοποιούνται από το κινεζικό Ναυτικό για τη διέλευση από τη Νότια Σινική θάλασσα και τον Ινδικό ωκεανό.

Την ίδια ώρα το κινεζικό Ναυτικό έχει αναπτύξει τρία σκάφη του στο Άντεν με σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας. Παράλληλα άλλα τρία σκάφη του ινδικού Ναυτικού πραγματοποιούν επισκέψεις σε λιμάνια της Αφρικής.

Την ίδια ώρα το ινδικό Ναυτικό συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στην Αραβική θάλασσα και τις Μαλδίβες, εκτελώντας και ασκήσεις στην περιοχή. Η Ινδία έχει συγκεντρώσει στην περιοχή ευθύνης της Ανατολικής Ναυτικής Διοίκησης αεροσκάφη και δύναμη ακτοφυλακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.