Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: «Σοβαρές ενδείξεις ότι ΗΠΑ και Γαλλία θα κτυπήσουν στη Συρία – Θα απαντήσουμε»! (upd 2)

Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: «Σοβαρές ενδείξεις ότι ΗΠΑ και Γαλλία θα κτυπήσουν στη Συρία – Θα απαντήσουμε»!  (upd 2)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 18:35, 17/03): Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο «βλέπει σημάδια ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτικά κτυπήματα στη Συρία εναντίον του συριακού Στρατού καθώς ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων έχουν αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό».

Αυτό ανέφερε σήμερα ο επιτελάρχης του ρωσικού γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Sergei Rudskoi.

Η προέλαση του συριακού Στρατού στο θύλακα των ισλαμιστών ανταρτών στην Α.Γούτα κοντά στη Δαμασκό και η εκδίωξη και από εκεί ανταρτικών ομάδων οι οποίες υποστηρίζονται από τις δύο αυτές χώρες είναι ο λόγος που ΗΠΑ και Γαλλία θέλουν να κτυπήσουν το συριακό Στρατό.

Οι «καταγγελίες» για χρήση χημικών όπλων έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε φορά που ο συριακός Στρατός πραγματοποιεί προόδους στο πεδίο της μάχης και το βίντεο αυτό δείχνει καθαρά τα εδαφικά κέρδη.

«Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας για πιθανά στρατιωτικά κτυπήματα δυτικών δυνάμεων κατά της Συρίας», είπε ο αντιστράτηγος στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya’24 για να προσθέσει:

«Ομάδες μάχης σκαφών οι οποίες μπορούν να εκτοξεύσουν βλήματα cruise έχουν αναπτυχθεί σε Μεσόγειο, Περσικό και Ερυθρά θάλασσα».

Ο Rudskoy είπε ακόμη ότι επιθέσεις με χημικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν ως αφορμή για τις αμερικανικές επιθέσεις.

«Έχουμε αξιόπιστα στοιχεία στη διάθεσή μας ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν εκπαιδεύσει ένα σημαντικό αριθμό ανταρτικών ομάδων κοντά στην πόλη At-Tanf, (όπου και η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στα σύνορα με την Ιορδανία και εντός συριακού εδάφους) να στήσουν επιχειρήσεις προβοκάτσιας συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών όπλων στη νότια Συρία» για να συμπληρώσει:

«Ετοιμάζουν μια σειρά από χημικές επιθέσεις. Αυτό στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως αιτιολογία για να κατηγορήσουν τον συριακό Στρατό. Όλες οι πρώτες ύλες για την κατασκευή των χημικών έχουν ήδη παραδοθεί στην αποκαλουμένη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης στους αντάρτες μέσω αριθμού ΜΚΟ που δρουν εκεί».

Να σημειωθεί πως στις 13 Μαρτίου ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Valery Gerasimov είχε μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Joseph Dunford στον οποίο είχε αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θα απαντήσουν στις αμερικανικές επιθέσεις εάν οι επιθέσεις στοχεύσουν κυβερνητικά στρατεύματα ή εάν η ζωή Ρώσων στρατιωτικών τεθεί σε κίνδυνο.

Οι θέσεις των αμερικανικών πολεμικών σκαφών

Μάλιστα ο Gerasimov είχε πει πως η απάντηση αυτή θα είναι διπλή: Αφενός θα αναχαιτιστούν τα βλήματα cruise και αφετέρου (και το πιο σημαντικό) θα βληθούν τα σκάφη που θα τους εκτοξεύσουν.

Σε ότι αφορά τις ρωσικές καταγγελίες για συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έχει αναφέρει ότι στην Ερυθρά Θάλασσα πλέει το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Derbyship DDG 102 ενώ το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt CVN71 μαζί με την ομάδα του βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.

Στην Α.Μεσόγειο βρίσκεται ο 6ος Στόλος με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, ενώ τέσσερα αμερικανικά πλοία και συγκεκριμένα τα USS Oak Hill, Iwo Jima, USS New York, USNS William Mclean που εκτελούν ασκήσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

https://twitter.com/Petejohn77/status/975051141712146432

Υπάρχουν εκτιμήσεις που κάνουν λόγο ότι η αμερικανική επίθεση μπορεί να εκδηλωθεί και σήμερα το βράδυ

https://twitter.com/Brasco_Aad/status/975045351055994880

https://twitter.com/Lee_Saks/status/975024826023858180

Και η κατά παραγγελία επίθεση στην ώρα της…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AlexKhrebet/status/975041198355337216

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.