Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 77.000 στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 77.000 στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών

Σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις φαίνεται να έχει συγκεντρώσει η Ρωσία στα σύνορα της με την Ουκρανία σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε σε ουκρανική εφημερίδα ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Stepan Poltorak.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας ο Πρόεδρος Πούτιν έχει συγκεντρώσει κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία 19 συνολικά Τάγματα του τακτικού Στρατού συνολικής δύναμης 77.000 ανδρών.

Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει το Κίεβο το οποίο εκτιμά ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να σταματήσει την ένοπλη επιθετικότητα της στην περιοχή του Donbass.

Όπως σημείωσε ό Ουκρανός Υπουργός η κυβέρνηση του έχει πληροφορίες ότι η Ρωσία διαθέτει στρατιωτική παρουσία σε συγκεκριμένες περιοχές του Donetsk και του Lugansk.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας, η Μόσχα εκτός από τους 77.000 άνδρες έχει συγκεντρώσει κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία σύγχρονο στρατιωτικό υλικό όπως 1000 άρματα μάχης, 2.300 ΤΟΜΑ, 1100 στοιχεία πυροβολικού και 400 πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών.

Συστήματα S-300 του ουκρανικού Στρατού στην Οδησσό

https://twitter.com/dneprotwit/status/981960506687873025

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.