
Αύριο Τετάρτη (15/9) θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η κηδεία του 31χρονου Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, καμεραμάν του Ionian TV, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.
Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Αντί στεφάνων, η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Ιδρύματος «Η Φλόγα».
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της οδού Ανθείας. Ο 31χρονος, κάτω από συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, προσέκρουσε σε πινακίδα της Τροχαίας και κατέληξε βαριά τραυματισμένος στο οδόστρωμα.
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος υπέκυψε τελικά στα βαριά τραύματά του.
Μέσα στη μεγάλη δοκιμασία, η οικογένεια πήρε μια ιδιαίτερα δύσκολη και γενναία απόφαση. Μετά τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου, συναίνεσε στη δωρεά των οργάνων του 31χρονου, προσφέροντας σε άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ανακοίνωσε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης οργάνων, η οποία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Σεπτεμβρίου.
Όπως ανέφερε το νοσοκομείο, η δωρεά κατέστη δυνατή χάρη στην «γενναία, αλτρουιστική και ανιδιοτελή απόφαση» της οικογένειας, η οποία, παρά το βαρύ πένθος της, επέλεξε να δώσει ελπίδα και μια νέα ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους της.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.