Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Δεν υπάρχουν αθώοι στη Λωρίδα της Γάζας»

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Δεν υπάρχουν αθώοι στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχουν αθώοι» στη λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 30 Παλαιστίνιους μέσα σε δέκα ημέρες προκαλώντας τις επικρίσεις των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, διεκδικώντας την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τη γη τους με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

«Δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς», το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει την περιοχή αυτή ανάμεσα στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός στη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία.

«Όλοι μισθοδοτούνται από τη Χαμάς και όλοι οι μαχητές που προσπαθούν να μας προκαλέσουν και να διασχίσουν τα σύνορα είναι μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς», είπε ο Λίμπερμαν.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις έντονες επικρίσεις των οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων ισραηλινών, για τη χρήση πραγματικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών κατά την «πορεία της επιστροφής» που διοργάνωσαν οι Παλαιστίνιοι.

Μετά τις διαδηλώσεις της 30ής Μαρτίου, κατά τις οποίες 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.

Αυτή την Παρασκευή (6/4), στη διάρκεια μιας νέας ημέρας διαδηλώσεων που σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις, εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οπίων ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναρωτήθηκε και πάλι αν η χρήση βίας από το Ισραήλ απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές ήταν ανάλογη.

Συνολικά, περιλαμβανομένων δύο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε χωριστές συγκρούσεις, ο απολογισμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου ανέρχεται στους 30, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από ισραηλινής πλευράς δεν υπάρχει κανένα θύμα.

Το Ισραήλ δηλώνει πως οι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ μόνο εξ ανάγκης εναντίον διαδηλωτών που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος και για να σταματήσουν επιθέσεις.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.