Αφαίρεσαν το μικρόφωνο από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε σχολείο – «Ξελαρυγγιάστηκε» αποκαλώντας τα παιδιά «Τούρκους» (upd)

Αφαίρεσαν το μικρόφωνο από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε σχολείο – «Ξελαρυγγιάστηκε» αποκαλώντας τα παιδιά «Τούρκους» (upd)

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχείρησε να σπάσει την συμφωνία που είχε κάνει με την κυβέρνηση και προσπάθησε να προχωρήσει σε ομιλία στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» κάτι που τελικά το πέτυχε και αποκάλεσε τα παιδιά «ομοεθνείς», δηλαδή Τουρκόπουλα και όχι Ελληνόπουλα.

Αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να αποκαλεί ενήλικες έτσι, καθώς τα παιδιά σε αυτή την ηλικία σχηματίζουν την εθνική τους αυτογνωσία και τον εθνικό τους αυτοπροσδιορισμό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει το οποίο εν αρχή δεν του δόθηκε και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του είπε:

«Αλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε»

Φυσικά ο Ερντογάν το έπαιξε «θιγμένος» και κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου άρχισε να λέει φωνάζοντας σε μια μαθήτρια (προφανώς μουσουλμάνα) ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.

Προφανώς όλο αυτό ήταν μια στημένη θεατρική παράσταση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ.Αμανατίδη, κατάφερε τελικά να εκφωνήσει ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ δίνοντας έτσι την εικόνα του «πατερούλη» της μειονότητας κυριολεκτικά αλλάζοντας χρώμα από το «ξελαρρύγγιασμα» όπου αποκαλούσε το πολυπληθές κοινό στο μειονοτικό σχολείο «ομοεθνείς» του.

«Δίνετε αγώνα επιβίωσης και σας συγχαίρω για αυτό», είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε για γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών αφού βέβαια τος βάφτισε Τούρκους

«Η δυτική Θράκη είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο γειτόνων, της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε και προσέθεσε: «Θα προσπαθήσουμε περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα».

Ακόμη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «Η Ελλάδα στηρίζει την Τουρκία στην ΕΕ».

Δείτε όλο το επεισόδιο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=SJY8rOd923A

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.