ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτακτο: Περικύκλωσε Ίμια και Φαρμακονήσι το τουρκικό Ναυτικό για να μην τα επισκεφθεί ο Α.Τσίπρας – Συνεχής ροή

Έκτακτο: Περικύκλωσε Ίμια και Φαρμακονήσι το τουρκικό Ναυτικό για να μην τα επισκεφθεί ο Α.Τσίπρας – Συνεχής ροή

Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς Τουρκίας παρατηρείται γύρω από τα Ίμια και το Φαρμακονήσι, εξαιτίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα, μία τουρκική πυραυλάκατος, ένα περιπολικό σκάφος και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια και το Φαρμακονήσι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ (ΊΧΑ) αλλά και η ιστοσελίδα sozcu.

Αντίστοιχα στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκεται ένα περιπολικό σκάφος έτοιμο να επέμβει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, «η τουρκική ακτοφυλακή δεν επιτρέπει ούτε πουλί να πετάξει πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια, το καθεστώς κυριαρχίας των οποίων είναι ακόμη απροσδιόριστο, 3 μίλια μακριά από την Αλικαρνασσό».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει ότι εδώ και 22 χρόνια το τουρκικό και ελληνικό πολεμικό ναυτικό φυλάσσουν τις βραχονησίδες.

Ωστόσο, λόγω της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί της Καλύμνου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκεται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες, προκειμένου να αποσοβήσουν την όποια πιθανότητα να πλησιάσει κανείς τα Ίμια, όπως μεταδίδεται.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο περιμένει στα ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ της Τουρκίας, ενώ στα ανοιχτά του Τουργκούτρέις, κοντά στο νησί Τσαταλότα/Βόλο, βρίσκεται το τουρκικό καταδρομικό. Αντίστοιχα τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού περιπολούν γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Όπως αναφέρεται επίσης, το Ελληνικό Λιμενικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ανακοίνωση έλεγε: «Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα». Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία δημοσιεύουν την είδηση ως εξής: «Θα ανέβει ο Τσίπρας μήπως σήμερα στα Ίμια; Τουρκικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή».

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα προέβει και στην έκδοση NAVTEX για άσκηση στην οποία θα έχουν συμμετοχή και υποβρύχια,η οποία ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει εκδώσει πολλές NAVTEX σε περιοχές που προκαλούν.

Μία στην περιοχή κοντά στο κοίτασμα του Πρίνου,μία στα Κύθηρα και τώρα στην Κρήτη.

ΝΑVTEX 043/2018

ZCZC FA19 ANTALYA TURK RADIO

NAVTEX-N/W NR:0043/18

MEDITERRANEAN SEA

MILITARY TRAININGS (INCLUDING UNDERWATER OPERATIONS ) FROM 061700Z JAN 18 TO 122000Z JAN 18 IN AREA BOUNDED BY ;

34 25 N – 027 57 E

34 25 N – 026 35 E

35 10 N – 026 35 E

35 10 N – 027 57 E

CAUTION ADVISED.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.