ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ομηροι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί – Ανέβαλαν την δίκη οι Τούρκοι- Απέρριψαν την έφεση – Επιβεβαίωση pronews.gr (upd)

Ομηροι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί – Ανέβαλαν την δίκη οι Τούρκοι- Απέρριψαν την έφεση – Επιβεβαίωση pronews.gr (upd)

Η Τουρκία κρατάει ομήρους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς όπως από χθες το βράδυ είχε αποκαλύψει ότι θα συνέβαινε, το pronews.gr.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων» γράφαμε για την αποτυχία της διαμεσολαβητικής προσπάθειας ξένου κράτους (διαβάστε σχετικά εδώ) και αναφέραμε επί λέξει:

«Τώρα θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία, θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη ή θα αναβληθεί η εκδίκαση για “κάποια στιγμή στο μέλλον”. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα απελευθερωθούν αύριο και ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό»

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.

—————————————————-

(Ανανέωση 15.13): Οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία διατάχθηκε – μεταξύ άλλων- και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση τους απο το δικαστήριο, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε.

Η ελληνική πλευρά ζητούσε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Κάτι που θα ήταν αδύνατον να συμβεί έτσι ή αλλιώς, αφού δεν είναι τουρκικό έδαφος το προξενείο.

Παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί να γίνει η δίκη τους. Μέχρι να οριστεί η δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα μείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.

—————————————————————————————-
Η δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει το πρωί αναβλήθηκε και μάλιστα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί να γίνει η δίκη τους. Μέχρι να οριστεί η δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα μείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει “συστάσεις” στην ‘Άγκυρα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απο τις τουρκικές Αρχές.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν προσήλθαν καν στο δικαστήριο και οι γονείς τους ζήτησαν άδεια να τους επισκεφθούν στις φυλακές.

Το αίτημα των γονιών έγινε δεκτό και αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφθούν τις φυλακές για να δουν τα παιδιά τους.

Οι συνήγοροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που διορίστηκαν από το ελληνικό προξενείο, θα καταθέσουν έφεση αύριο για την κράτησή τους, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το αίτημα της υπεράσπισης θα εξεταστεί σήμερα ή αύριο αν και υπάρχει το νομικό περιθώριο της μιας εβδομάδας. Αφού εξεταστεί το αίτημα θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έφτασαν στην πόλη για να τους δουν.

Οι γονείς και των δυο συλληφθέντων στρατιωτικών, όπως μπορείτε να δείτε βρίσκονται ήδη στο δικαστικό μέγαρο έχοντας πρώτα επισκεφτεί τα παιδιά τους

Κατά την διάρκεια του ολιγόλεπτου επισκεπτηρίου είχαν την δυνατότητα να παραδώσουν τα παιδιά τους πολιτικά ρούχα με τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστών.

Οι δυο αξιωματικοί κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον με τον πρώην ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες με την επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του να έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου

Οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν όμηροι στη Τουρκία, άγνωστο για πόσο….

Πλέον η κυβέρνηση, που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «Είναι τυπικό το θέμα και θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα» είναι απόλυτα εκτεθειμένη.

Και χειρότερα φυσικά, εκτεθειμένο είναι το ΓΕΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής έχει προσωπικές ευθύνες για την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών, καθώς η διαταγή της αυξημένης επιφυλακής, ουδέποτε έφτασε στις Καστανιές του Εβρου..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.