Συρία: Στόχος του Μ.Άσαντ η ανάκτηση όλης της εθνικής επικράτειας- «Βολές» κατά Κούρδων και ΗΠΑ

Συρία: Στόχος του Μ.Άσαντ η ανάκτηση όλης της εθνικής επικράτειας- «Βολές» κατά Κούρδων και ΗΠΑ

Τη διαχρονική δέσμευσή της, για την ολοτελή απελευθέρωση του Συριακού εδάφους, από όποια οργάνωση δεν πρόσκειται στον κυβερνητικό συμμαχικό σχηματισμό επανέλαβε η ίδια η κυβέρνηση, διαμέσου της ανώτερης συμβούλου του Μπασάρ Άσαντ, Μπουτάινα Σαμπάν. Μάλιστα, δεν δίστασε να θέσει εντός «πεδίου βολής» ακόμη κι οργανώσεις που στηρίζονται ανοικτά από τις ΗΠΑ.

Ο Σύρος πρόεδρος έχει στο παρελθόν δεσμευτεί για την ανακατάληψη όλης της συριακής επικράτειας. Η κυβέρνηση ελέγχει τα κύρια αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της χώρας και έχει ξαναθέσει υπό τον έλεγχό της τους πρόσφατους μήνες το περισσότερο μέρος της ανατολικής ερήμου που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

«Είτε είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είτε το Ντάες (Ισλαμικό Κράτος), είτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη ξένη δύναμη στην χώρα… θα πολεμήσουμε και θα εργαστούμε εναντίον αυτών, ώστε η χώρα μας να ελευθερωθεί εντελώς από οποιοδήποτε επιτιθέμενο», τόνισε η Σαμπάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ανήκει στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Η σύμβουλος του Σύρου προέδρου επισήμανε ότι οι, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, SDF έχουν καταλάβει περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να πολεμήσουν καθόλου», σε μια προφανή κατηγορία της για σύμπραξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με τους ισλαμιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι SDF «προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές (όπου υπάρχει) πετρέλαιο… αλλά δεν πρόκειται να πάρουν αυτό που θέλουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως τα σχέδια για «διαίρεση» της Συρίας απέτυχαν, χωρίς να επεκταθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.