Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Αφρίν και οι συριακές δυνάμεις εγκλώβισαν την Αλ Νούσρα στην ανατολική Ιντλίμπ (βίντεο)

Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Αφρίν και οι συριακές δυνάμεις εγκλώβισαν την Αλ Νούσρα στην ανατολική Ιντλίμπ (βίντεο)

Tην ίδια στιγμή που οι Τούρκοι επιχειρούν στην Αφρίν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων ο συριακός Στρατός ξεκίνησε την τελευταία του μεγάλη εκστρατεία εξόντωσης της al-Nusra Front στο ανατολικό κομμάτι της επαρχίας της Ιντλίμπ μετά την κατάληψη του στρατηγικού αεροδρομίου Abu Dhuhour.

Το Abu Dhuhour ήταν στα χέρια των ισλαμιστών από το 2015. Στόχος είναι να καταστεί άμεσα επιχειρησιακό αν και οι υποδομές του είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω των συγκρούσεων ώστε η συριακή και η ρωσική Αεροπορία να το χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις εναντίον της πόλες της Ιντλίμπ.

https://twitter.com/SputnikInt/status/955305039190528000

https://twitter.com/WaelAlHussaini/status/955025618256715776

«Η συριακή κυβέρνηση και οι πολιτοφυλακές ξεκίνησαν την εξόντωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat Fatah al Sham [πρωτύτερα γνωστή ως al-Nusra Front] που αριθμεί περισσότερους από 1,500 μαχητές και βρίσκεται περικυκλωμένη στα ανατολικά της επαρχίας Idlib. Οι τρομοκράτες είναι βαριά εξοπλισμένοι με άρματα μάχης και πολεμικά οχήματα, όπως και με πυροβόλα όπλα και όλμους» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο ο συριακός Στρατός έχει προελάσει 3.7 μίλια βόρεια του Abu Duhur και απελευθέρωσε 24 οικισμούς

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές υπάρχει συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας να προχωρήσουν οι τουρκικές δυνάμεις σε εκκαθάριση της Αφρίν από τους Κούρδους μαχητές και να αποχωρήσουν όταν εκτελεστεί η αποστολή τους.

Σε αντάλλαγμα η Τουρκία αποσύρει τους Τουρκμένους από την Ιντλίμπ αφήνοντας μόνη της τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Νούσρα με μηδαμινές ελπίδες επιβίωσης στους επόμενους δύο μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η Ιντλίμπ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη της Συρίας υπό ισλαμικό έλεγχο και μετά την ανακατάληψή της η συριακή σύγκρουση θα βαίνει προς το τέλος της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.