ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει την ανατολική Γούτα – Μάχες σώμα με σώμα – Σοκαριστικά βίντεο

Ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει την ανατολική Γούτα – Μάχες σώμα με σώμα – Σοκαριστικά βίντεο

O συριακός Στρατός και οι συμμαχικές ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τον ισλαμικό θύλακα της ανατολικής Γούτα εντός του Μαρτίου και όπως όλα δείχνουν αυτό θα επιτευχθεί μετά την κατάληψη της πόλη Hawsh al-Dawahirah.

Είναι μια πόλη υπό ισλαμικό έλεγχο εδώ και μια εξαετία. Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά έχουν μεγαλώσει με ισλαμική προπαγάνδα από τους εξτρεμιστές σουνίτες της Jaysh Al-Islam μιας οργάνωσης που χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία και ίσως είναι ακόμα ισχυρότερη από την ίδια την συριακή Αλ Κάιντα.

Στην πόλη αυτή πριν μερικές ημέρες σκοτώθηκαν σε ενέδρα πάνω από 50 Σύροι στρατιώτες και ήταν επιτακτική ανάγκη η κατάληψή της για να συνεχιστεί η περαιτέρω προέλαση του συριακού Στρατού ο οποίος υποστηρίζεται από την ρωσική και την συριακή Αεροπορία καθώς και από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους στο έδαφος.

Η πόλη θεωρείται εφαλτήριο για την συνέχιση της διείσδυσης στον «καρδιά» του θύλακα της East Ghouta.

Μαζί με την πόλη καταλήφθηκε και η στρατιωτική βάση μεταξύ των πόλεων Utaya και al-Shifuniyah

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Σύροι στρατιώτες δείχνουν την Hawsh al-Dawahirah υπό τον έλεγχο του SAA και φαίνονται καταφύγια, τούνελ και οχυρώσεις όπως επίσης και σοροί νεκρών ισλαμιστών

Αμέσως μετά την κατάληψη της πόλης για δέυτερη νύκτα στην σειρά ο Syrian Arab Army (SAA) εξαπέλυσε μια μεγάλη νυκτερινή επίθεση στην East Ghouta.

Με εμπροσθοφυλακή τις επίλεκτες Tiger Forces, ο Syrian Arab Army επιτέθηκε στην βάση Pechora η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης Hawsh Dawahra.

Οι Tiger Forces κατάφεραν να καταλάβουν την βάση της Pechora μετά από σύντομη μάχη με την Jaysh Al-Islam.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η επίθεση και στην πόλη Utaya, δυτικά των Al-Salihiyah και Al-Nashabiyah.

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/969017463299100672

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/969035101471469574

Οι νυκτερινές επιθέσεις αυξάνονται επειδή η Jaysh Al-Islam δεν διαθέτει ικανότητα νυκτερινού αγώνα ενώ ο συριακός Στρατός έχει την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας και έχει προμηθευθεί ρωσικό εξοπλισμό

Φυσικά εντύπωση προκαλεί η συνεχόμενη «κλάψα» των δυτικών και εγχώριων ΜΜΕ για την επιχείρηση ανακατάληψης από εξτρεμιστές ισλαμιστές μια περιοχής που ανήκει στο συριακό κράτος

Νομίζουμε ότι το παρακάτω tweet εκφράζει την πραγματικότητα.

Αξίζει κάποιος να δει ένα βίντεο με την ανατολική Γούτα όπως ήτανε το 2010 για να καταλάβει πόση ζημιά έκανε η Δύση εξοπλίζοντας επικίνδυνους ανθρώπους με σκοπό την εκδίωξη του «κακού» και κυρίως μη αρεστού σε αυτούς Μ.Άσαντ

https://twitter.com/DocPakistan/status/969146107015106561

Ακολουθεί και βίντεο που δείχνει τους ισλαμιστές να βομβαρδίζουν πολίτες της Δαμασκού που τους χαρακτηρίζουν ως «αποστάτες»

https://twitter.com/RT_com/status/968965283388915712

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/walid970721/status/969130878243954688

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.