ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανοίγει ξανά η πύλη του Έβρου για παράνομους μετανάστες:165 νέοι μουσουλμάνοι πέρασαν χωρίς κανένα εμπόδιο

Ανοίγει ξανά η πύλη του Έβρου για παράνομους μετανάστες:165 νέοι μουσουλμάνοι πέρασαν χωρίς κανένα εμπόδιο

Ο Έβρος μετατρέπεται ξανά σε κύρια «πύλη» εισόδου παρανομών μεταναστών στην Ελλάδα. Χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης των συνόρων 165 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην περιοχή των Καστανιών κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι παράνομοι μετανάστες είχαν περάσει κατά ομάδες σχεδόν ανενόχλητοι ενώ τους περίμεναν και δύο δικηγόροι από την Θεσσαλονίκη για τα περαιτέρω.

Οι μετανάστες, που είναι όλοι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τη Συρία κρατούνται προσωρινά μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι και να μεταβούν σε τόπο επιλογής τους στην ενδοχώρα. Παράλληλα θα τους επιδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Γενικότερα πάντως να σημειωθεί πως οΈβρος θεωρείται -και είναι- ιδανικό πέρασμα καθώς η περιοχή δεν φρουρείται ουσιαστικά και ακόμη σε περιοχές όπου υπάρχουν είτε Στρατός είτε συνοριοφύλακες δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα για την είσοδο των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα δε, συγκεντρώνει και την προτίμηση των Τούρκων διακινητών καθώς θεωρούν το πέρασμα πιο ασφαλές από το Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.