ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενας ένοπλος 29χρονος συνελήφθη για τα δέματα-βομβες στον πρώην πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, στον Β.Σόιμπλε κλπ. (upd)

Ενας ένοπλος 29χρονος συνελήφθη για τα δέματα-βομβες στον πρώην πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, στον Β.Σόιμπλε κλπ. (upd)

Εναν 29χρονο συνέλαβε το πρωί του Σαββάτου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών, για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, που προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες.

Πρόκειται για Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του 2017, με διάφορους αποδέκτες στην ΕΕ, αλλά και στις 25 Μαΐου με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδήμος είχε ανοίξει το δέμα-βόμβα στο όχημά του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και την κοιλιά και να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε τρία ακόμη σπίτια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ταυτοποιηθεί DNA από το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον ακέραιο τρομο-φάκελο που βρήκαν οι γερμανικές αρχές, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο 29χρονος συνελήφθη ενώ έβγαινε από διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών που είχε μισθώσει με πλαστή ταυτότητα. Μάλιστα ήταν οπλισμένος. Διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος και με σφαίρα στη θαλάμη του όπλου.

Για τη σύλληψη του 29χρονου υπήρξε εισαγγελικό ένταλμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος νοίκιαζε σπίτι κοντά στην πλατεία Αττικής, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Φέρεται, δε, να είχε σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα της σύλληψης του 29χρονου βρέθηκαν, την ώρα που αυτός τα μετέφερε, μέσα τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, ενα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών τα εξής: 8 πλαστές ταυτότητες, δύο πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη και μια πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

Ακόμη βρέθηκαν πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική γίνονται στο πατρικό του σπίτι, στο διαμέρισμα που είχε μισθώσει και στο σπίτι ενός φίλου του που επισκεπτόταν συχνά.

Η επίσημη ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

8 πλαστές ταυτότητες,

2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.