ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βλέπετε σειρές με αληθινά εγκλήματα πριν κοιμηθείτε; – Ψυχολόγος εξηγεί τι σημαίνει αυτό

Πώς σχολίασαν την άποψη της ειδικού τηλεθεατές σειρών βίας

Βλέπετε σειρές με αληθινά εγκλήματα πριν κοιμηθείτε; – Ψυχολόγος εξηγεί τι σημαίνει αυτό

Σύμφωνα με μία ψυχολόγο, αν παρακολουθείτε σειρές με αληθινά εγκλήματα για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε, θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι σχετικά με τον τρόπο που επεξεργάζεστε τραυματικά γεγονότα στη ζωή σας.

Οι σειρές αληθινών εγκλημάτων έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με πολλούς από εμάς να κάνουν binge-watching παρακολουθώντας δημοφιλείς σειρές του Netflix, όπως το Monster: Dahmer και Making a Murderer.

Και ενώ αυτό το είδος μπορεί να είναι ενδιαφέρον, μία ψυχολόγος υποστήριξε ότι αν συνηθίζετε να παρακολουθείτε σειρές που περιέχουν σκηνές βίας ή περιγράφουν ζοφερές καταστάσεις για να χαλαρώσετε και να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι μια «κόκκινη σημαία» σχετικά με τον τρόπο που επεξεργάζεστε το τραύμα.

Τι υποστήριξε η ψυχολόγος

Η Dr Thema Bryant εξήγησε ότι το να αντιμετωπίζετε τις σειρές αληθινών εγκλημάτων ως έναν τρόπο χαλάρωσης πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τραύμα που απεικονίζεται στη σειρά σάς είναι «οικείο» και θα μπορούσε ακόμη να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε συμβουλές ειδικών.

Μιλώντας στη Mel Robbins, στο The Mel Robbins Podcast, είπε: «Αν η ιδέα σας για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε είναι να παρακολουθήσετε τρία επεισόδια του ”Law and Order”, θα σας ενθάρρυνα να σκεφτείτε “γιατί το τραύμα είναι χαλαρωτικό για μένα;”».

Η παρουσιάστρια του podcast, Mel Robbins, ρώτησε στη συνέχεια τη Δρ Bryant τι της λένε οι άνθρωποι για τη σχέση τους με το αληθινό έγκλημα, όταν πηγαίνουν σε αυτήν για θεραπεία, και η ψυχολόγος εξήγησε ότι πολλοί από εμάς το βρίσκουν «φυσιολογικό και οικείο».

«Κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε σε καταστάσεις υψηλού στρες, οπότε οι άνθρωποι μπερδεύουν την ειρήνη με τη βαρεμάρα. Είναι σαν να γυρίζεις σπίτι, στον εαυτό σου, και να δυσφορείς γιατί σου φαίνεται άγνωστο».

Πώς σχολίασαν την άποψη της ψυχολόγου τηλεθεατές σειρών βίας

Ένα άτομο έγραψε: «Το τραύμα δεν είναι χαλαρωτικό για μένα – είναι η δικαιοσύνη που συχνά απολαμβάνουν οι χαρακτήρες ή οι πραγματικοί άνθρωποι, την οποία εγώ δεν είχα ποτέ στη δική μου ζωή».

Ενώ ένας άλλος είπε: «Με αποσπά από τον πόνο που νιώθω στη ζωή μου. Δεν μου αρέσει, απλώς ανακατευθύνει τον θυμό μου».

Και ένας τρίτος πρόσθεσε: «Για μένα είναι η επίλυση του εγκλήματος/παζλ, η επίλυση του προβλήματος».

Άλλοι συμφώνησαν πάντως με την Dr Bryant, καθώς είπαν ότι από τότε που άρχισαν να πηγαίνουν σε θεραπεία και να θεραπεύονται από τα τραύματά τους έχασαν το ενδιαφέρον τους για τις σειρές αληθινών εγκλημάτων.

Κάποιος έγραψε: «Συνήθιζα να βλέπω τόσο πολύ χάος στην τηλεόραση, αλλά αφού δούλεψα σκληρά με τον εαυτό μου τα τελευταία δύο χρόνια, απλά δεν μπορώ πια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σχολίασε και κάποιος άλλος: «Εντάξει, αυτό πραγματικά ανοίγει τα μάτια. Συνήθιζα να λατρεύω το αληθινό έγκλημα και τώρα που θεραπεύομαι, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν με ενδιαφέρει καν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.