ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μ. Φερβέι: Η Ελλάδα φέρει τις ευθύνες για τη Μόρια

Μ. Φερβέι: Η Ελλάδα φέρει τις ευθύνες για τη Μόρια

Ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό Μάαρτεν Φερβέι επιρρίπτει ευθύνες στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, όσο αφορά τις άθλιες συνθήκες αλλά και τον υπερπληθυσμό.

Σύμφωνα με το περιοδικό New Europe, ο κ. Φερβέι υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε τη χρηματοδότηση για να εξασφαλίσει την κατάλληλη στέγαση για όλους». Ωστόσο, προσθέτει, «η Επιτροπή δεν μπορεί να διατάξει τη δημιουργία ή την επέκταση της ικανότητας υποδοχής, σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές».

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ παραδέχεται ότι το βασικό πρόβλημα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η συσσώρευση χιλιάδων ατόμων στα hotspots και υπογραμμίζει ότι για να υπάρξει μία βιώσιμη λύση, χρειάζεται η ενεργοποίηση μιας πιο αποτελεσματικής πολιτικής επιστροφής.
Οι νέες δηλώσεις, έρχονται λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από την Deutsche Welle στο οποίο καταγράφονται οι «άθλιες συνθήκες διαβίωσης» στον καταυλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο νησί της Λέσβου βρίσκονται σχεδόν 7.400 μετανάστες ενώ μόνο στον καταυλισμό στη Μόρια διαβιούν σχεδόν 5.500.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.