ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον εισαγγελέα οι 2 Γερμανοί που συνελήφθησαν σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο – Τι ισχυρίζονται (upd)

Στον εισαγγελέα οι 2 Γερμανοί που συνελήφθησαν σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο – Τι ισχυρίζονται (upd)

[Αρχικό κείμενο 10:11] Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Ζώνη Ασφαλείας στον Έβρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών και μια γυναίκα 33 ετών που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από περίπολο του Ελληνικού Στρατού, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί και παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές, στο Διδυμότειχο.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού. Οι δύο Γερμανοί εντοπίστηκαν σε μία έκταση όπου χρειάζεται κανείς να έχει ειδική άδεια από τον Στρατό.

Μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Διδυμότειχου και σύμφωνα με πληροφορίες είπαν ότι εργάζονται στο τηλεοπτικό κανάλι ARD και βρίσκονταν εκεί για να κάνουν ρεπορτάζ για μετανάστες. Δεν έχει γίνει γνωστό τι εξοπλισμό είχαν μαζί τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Υποστήριξαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική πινακίδα και ότι μόλις είδαν την δεύτερη σταμάτησαν στο σημείο στο οποίο συνελήφθησαν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μόνο για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, δηλαδή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τις Αρχές έχει επικοινωνήσει τόσο η Γερμανική πρεσβεία, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το κανάλι για το οποίο εργάζονταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.