ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν οι 3 από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν οι 3 από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Οι εννέα Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί λίγο πριν την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, οδηγούνται ενώπιον του ειδικού εφέτη – ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας κ. Ευτύχη Νικόπουλου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες που τους έχουν απαγγείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Σήμερα, την πόρτα του γραφείου του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά για κατηγορίες που έχουν ως «πυρήνα» πράξεις τρομοκρατίας πέρασαν τρεις εξ αυτών, οι οποίοι ζήτησαν ωστόσο και έλαβαν προθεσμία για τις 16 Απριλίου προκειμένου να προετοιμαστούν.

Σε ό,τι αφορά στους υπολοίπους έξι κατηγορούμενους θα οδηγηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο ανακριτικό γραφείο, αν και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν και εκείνοι προθεσμία. Για να παρουσιαστούν μάλιστα ενώπιον του εφέτη – ανακριτή, θα μεταχθούν τις επόμενες ώρες από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας όπου κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού .

Η σύλληψη των εννέα κατηγορουμένων είχε λάβει χώρα δυο ημέρες πριν την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017. Οι αστυνομικές αρχές τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν σε δύο διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Στην συνέχεια, οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν απαγγείλει βαρύτατες κατηγορίες στους εννέα συλληφθέντες, οι οποίες κατά περίπτωση αφορούν σε ένταξη και σε συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εννέα κατηγορούμενοι συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση διαβιβάστηκε προ ημερών στον κ. Νικόπουλο ο οποίος και καλεί τους κατηγορουμένους σε συμπληρωματική απολογία. Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση τριών από τους εννέα κατηγορουμένους, ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει και τα τρία αιτήματα της γειτονικής χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.