Διάσωση 58 παράνομων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου από το ΛΣ

Διάσωση 58 παράνομων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου από το ΛΣ

Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, διασώθηκαν 58 παράνομοι μετανάστες (30 άνδρες, 16 γυναίκες, 12 παιδιά).

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαικού αριθμού κλήσης 112.

Περιπολικό σκάφος του λιμενικού, εντόπισε την εν λόγω λέμβο, η οποία ρυμουλκήθηκε από το σκάφος της FRONTΕΧ στο λιμένα Καρλοβασίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 58 αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Στο μεταξύ, το αυξανόμενο ρεύμα μεταναστών που καταγράφεται και στο νησί της Σάμου το τελευταίο 48ωρο έρχεται να επιβεβαιώσει όσα ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας για αύξηση 32% των ροών από τη γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία διαφορετικά περιστατικά, ένα στην Αγία Παρασκευή και δύο στο Καρλόβασι, κατεγράφησαν 211 πρόσφυγες και μετανάστες και μεταξύ αυτών πολλά παιδιά και μάλιστα κάποια ασυνόδευτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για την προηγούμενη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί ήταν 1747 και εντός του Κ.Υ.Τ 1472. Μεταξύ αυτών 53 ασυνόδευτα παιδιά εντός του Κέντρου και 16 εκτός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου στο ΚΥΤ Σάμου με ημερομηνία 29 Μαρτίου είχε καταγράψει 2467 άτομα στην Σάμο. Μαζί με τους τελευταίους 211 ο αριθμός ανεβαίνει στους 2.678 δηλαδή τετραπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορεί να δεχτεί το Κ.Υ.Τ..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.