Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας: Θα καούν ή θα πνιγούν αν δεν γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ…

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας: Θα καούν ή θα πνιγούν αν δεν γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ…

Εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στα βράχια της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι στην Ραφήνα από τις φλόγες και ενώ η φωτιά έχει μπει μέσα στην πόλη και καίει σπίτια και μία πολυκατοικία!

Ενα μωρό έχει εγκαύματα από τα αποκαΐδια στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Οι εκκλήσεις είναι αγωνιώδεις και οι άνθρωποι ή θα καούν ή θα πνιγούν.

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό πρέπει να ενεργήσουν, ΤΩΡΑ για να εκκενώσουν το Κόκκινο Λιμανάκι.

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο Μάτι και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 25 άτομα με εγκαύματα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά εγκαύματα,

Δέκα άτομα νοσηλεύνται με εγκαύματα.

Αγιος Ανδρέας, Ραφήνα, Κάτω Βουτζάς, Μάτι, δεν είναι ορατά πλέον από τους καπνούς.Υπάρχουν φόβοι για νεκρούς σε μια τεράστια πυκνοκατοικημένη περιοχή που φλέγεται από άκρου εις άκρον.

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεισε και τα αεροσκάφη κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Πάνω από 250 σπίτια έχουν καεί.

Η φωτιά αυτή την ώρα μπαίνει στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας.

Εν τω μεταξύ, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ ρεύμα προς Μαραθώνα και στη συμβολή της Μαραθώνος με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Πανόραμα των Αγίων Αποστόλων, όπου κάτοικοι της περιοχής έχουν κατέβει στην παραλία, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, η πυρκαγιά έχει φτάσει στα σπίτια και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Επιπλέον, στην περιοχή η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο μέσω Μαρκόπουλου, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανδαιμόνιο, καθώς πολλοί Αθηναίοι που διατηρούν εξοχικές οικίες στην περιοχή έχουν σπεύσει για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα σε λίγο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.