ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανοιξε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (upd)

Ανοιξε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (upd)

(Ανανέωση 22.00): Κανονικά εκτελούνται πλέον οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Από το απόγευμα μέχρι και τις 20:30 το βράδυ είχαν ακυρωθεί οκτώ πτήσεις, εννέα πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν για προσγείωση προς άλλα αεροδρόμια ενώ υπήρξαν και αρκετές καθυστερήσεις.


Έκλεισε πριν από λίγη ώρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που σαρώνει την ανατολική Αττική και τώρα τα αεροσκάφη, καθώς το αεροδρόμιο του Ελληνικού, φρόντισαν να το καταργήσουν, κατευθύνονται σε εναλλακτικά αεροδρόμια τα οποία όμως βρίσκονται εκτός Αττικής.

Κάποιες πτήσεις κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες προς Κρήτη και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό αεροδρόμιο στην Αττική με υποδομές για πολιτικές πτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν εκεί, ανακατευθύνονται σε άλλα, κοντινά αεροδρόμια -κατά κύριο λόγο στα νησιά. Προβλήματα υπάρχουν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με δυσκολία.

Πιο συγκεκριμένα, εννέα πτήσεις που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, εκτός Αττικής. Επίσης, οκτώ πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αθήνα και στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Προβλήματα υπάρχουν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με δυσκολία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά, πτήσεις από Μήλο, Ηράκλειο και Ρόδο τελικά δεν προσγειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και αεροσκάφη από προορισμούς του εξωτερικού δεν κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το «Ελ. Βενιζέλος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.