Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο 36χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 67χρονου πατέρα του στις Σέρρες, τον περασμένο Αύγουστο, είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή λίγη ώρα πριν συλληφθεί, δηλώνοντας πως είναι αθώος.

Ο κατηγορούμενος είχε εντοπίσει νεκρό τον πατέρα του την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είναι εκείνος που τον σκότωσε, πιθανότατα χρησιμοποιώντας σφυρί.

Ο συνήγορός του, Γιάννης Γιάντσιος, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή η μητέρα του κατηγορουμένου και άλλοι μάρτυρες. Παράλληλα, μίλησε για κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα επί σειρά ετών απέναντι στον γιο του και σε άλλα μέλη της οικογένειας, σημειώνοντας ότι η υπεράσπιση θα συγκεντρώσει στοιχεία για να αντικρούσει όσα θεωρεί αντιφάσεις στην κατάθεση του 36χρονου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο 36χρονος μίλησε τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή του, ενώ βρισκόταν ταμπουρωμένος στο σπίτι του.

Στην εκπομπή «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα», επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του πατέρα του και αναφέρθηκε στα προβλήματα που, όπως υποστήριξε, αντιμετώπιζε εκείνος με το αλκοόλ και την ψυχική του υγεία.

«Ο πατέρας μου είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Είμαι αθώος», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο πατέρας του είχε εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν.

«Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω; Να πηγαίνω συνέχεια στην αστυνομία και να καταγγέλλω τα περιστατικά;» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον δημοσιογράφο Στρατή Λημνιό.

Ο 36χρονος επέμεινε επίσης στον ισχυρισμό ότι πίσω από τη δολοφονία ενδέχεται να βρίσκεται οικογένεια Ρομά που είχε εγκατασταθεί πρόσφατα στην περιοχή και αποχώρησε για την Κρήτη λίγες εβδομάδες αργότερα. «22 χρόνια στο σπίτι δεν είχαμε πρόβλημα, και ήρθαν αυτοί και δημιούργησαν τόσα προβλήματα», είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τον πατέρα του, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν εντάσεις, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν ήταν διαρκείς: «Υπήρχαν προβλήματα, αλλά ήταν στιγμιαία, δεν κρατούσε μανιάτικο ούτε ο ένας ούτε ο άλλος».

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν καταλάβαινε για ποιον λόγο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς, όπως επέμεινε, είναι αθώος. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα ζητήσει να εξεταστεί γενετικό υλικό από τα νύχια του πατέρα του, προκειμένου να συμβάλει, όπως είπε, στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram