ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ήταν κάποτε ένας οικισμός που τον έλεγαν Μάτι… – Δεν έμεινε τίποτα – Δεκάδες άτομα αγνοούνται

Ήταν κάποτε ένας οικισμός που τον έλεγαν Μάτι… – Δεν έμεινε τίποτα – Δεκάδες άτομα αγνοούνται

Σοκάρουν τα όσα έγιναν στο Μάτι και στη Ραφήνα. Μιλάμε πλέον για μια εθνική τραγωδία. Ένας ολόκληρος οικισμός που με τα παλιά αυτοδιοικητικά συστήματα θα χαρακτηρίζονταν κοινότητα, έπαψε να υπάρχει και μαζί με αυτόν και οι άνθρωποί του…

Η κ. Ισιδώρα, η οποία διασώθηκε και μεταφέρθηκε με σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας, ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά θύματα στο Μάτι, ενώ εκτιμά πως στην περιοχή έχουν μείνει 50-100 άτομα

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ:

«Το Μάτι δεν υπάρχει πια σαν οικισμός. Είδα πτώματα, καμένα αυτοκίνητα , αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω. Ήταν δύσκολη ακόμη και η πρόσβαση στην παραλία.

Ήταν κόλαση. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που ζω. Υπάρχει, βασικά υπήρχε γιατί έχει καεί κι αυτό, ένα εστιατόριο, ο Κάβος. Εκεί μπορούσες να μπεις στη θάλασσα και να κολυμπήσεις μέχρι το ξενοδοχείο Ραμάντα. Εκεί μας περιποιήθηκαν καλά, μας έφεραν βάρκες και μας μετέφεραν στη Ραφήνα.

Τουλάχιστον πεντακόσια άτομα περιμέναμε στη θάλασσα» είπε και έκανε την εκτίμηση πως 50-100 άτομα έχουν μείνει πίσω στο Μάτι.

Σε πύρινη κόλαση με εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή

Ο ρεπόρτερ από του Alpha Κώστας Σαρικάς δήλωσε πως «είδα εγώ προσωπικά τουλάχιστον 6-7 ανθρώπους νεκρούς» και κατέγραψε με την κάμερα δύο απανθρακωμένα πτώματα σε Νέο Βουτζά και Μάτι. Μάλιστα, όπως δήλωσε, για τη μία σορό δεν μπορούσε να ξεχωρίσει αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, μεταδόθηκαν και συγκλονιστικές εικόνες από το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα με τον κόσμο να προσπαθεί να σωθεί από τη φωτιά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hdZYAlBJjNA

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZhuiPFEnVLs

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=fcoUJICUgvA

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπήρχαν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.