Θα ξεπεράσουν τους 100 οι νεκροί – «Καρατομήσεις» σε Πυροσβεστική & EΛΑΣ σκέπτεται ο Α.Τσίπρας; – «Οχι» λέει το Μαξίμου

Θα ξεπεράσουν τους 100 οι νεκροί – «Καρατομήσεις» σε Πυροσβεστική & EΛΑΣ σκέπτεται ο Α.Τσίπρας; – «Οχι» λέει το Μαξίμου

Εξακολουθούν να υπάρχουν 40 με 50 αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και οι 9χρονες δίδυμες κόρες Φιλιπποπούλου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο στην περιοχή της Ραφήνας να υπάρχει κίνδυνος να ξεπεράσει τους 100 νεκρούς!

Οπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς: «Εκτιμώ ότι ο αριθμός των νεκρών μαζί με αυτούς που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν διότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, θα πλησιάσει τους 100», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ραφήνας.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να «πάρουν κεφάλια» των ηγεσιών σε Πυροσβεστική αλλά και ΕΛΑΣ, καθώς θεωρείται ότι η μεν Πυροσβεστική δεν είχε κανένα σχέδιο σε περίπτωση που μία πυρκαγιά ξεπερνούσε-όπως και έγινε-την λεωφόρο Μαραθώνος και έμπαινε στην οικιστική ζώνη, ενώ η ΕΛΑΣ έκανε σοβαρά λάθη στην διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης, δεν είχε εικόνα και έστειλε εκατοντάδες αυτοκίνητα να παγιδευθούν στον οικισμό Μάτι, όπως έγραψε το πρωί το pronews.gr.

Αντίθετα το Λιμενικό Σώμα έκανε, στο επίπεδο που του το επέτρεψαν οι συνθήκες, πολλή και καλή δουλειά, διασώζοντας 850 άτομα από τις ακτές και αυτό έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της ηγεσίας αφού δεν απαντούσε καν στις κλήσεις η Πολιτική Προστασία, που είναι αρμόδια για τον συντονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας σε τέτοιες περιπτώσεις από τις 19.00 το απόγευμα.

Επίσης ότι μπορούσε έκανε το ΠΝ, το οποίο διέσωσε κάπου 70 άτομα με φουσκωτές βάρκες, αν και έφτασε περί τις 03.00 τα ξημερώματα η φρεγάτα «Ελλη» (F-450) στην περιοχή.

Πάντως το σχετικό ρεπορτάζ που που έπαιξε και στον ΣΚΑΪ προκάλεσε την οργισμένη Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει την επιβολή εμπάργκο δηλώσεων στον ΣΚΑΪ, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για τη στάση του τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα, με την κάλυψη των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία».

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει:

«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ.

Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.