Εντοπίστηκε το «Σημείο Μηδέν» της φονικής πυρκαγιάς: Ενας απρόσεκτος ιδιώτης έκαψε ξύλα και προκάλεσε τον όλεθρο! (φωτό)

Εντοπίστηκε το «Σημείο Μηδέν» της φονικής πυρκαγιάς: Ενας απρόσεκτος ιδιώτης έκαψε ξύλα και προκάλεσε τον όλεθρο! (φωτό)

Καταρρέει το παραμύθι της «ασύμμετρης επίθεσης» και των «αόρατων εμπρηστών» που εντοπίστηκαν από τους δορυφόρους μια ανακάλυψη που κυριάρχησε στην περίφημη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης: Η αμέλεια ιδιώτη και όχι κάποια εμπρηστική ενέργεια πιθανότατα κρύβεται πίσω από την πολύνεκρη φωτιά στην Ανατολική Αττική, τα ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Με την ΔΕΗ να παραμένει ύποπτη λόγω του κομμένου καλωδίου που αποκάλυψε ο δήμαρχος Πεντέλης Φ.Στεργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η πρώτη σπίθα της φωτιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη και άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, φαίνεται πως προκλήθηκε από ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Αρμόδιος αξιωματούχος τονίζει πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας, ενός ατόμου μάλιστα που είναι ήδη γνωστό στις Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Διαφορετική είναι ωστόσο η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.