ΗΠΑ: Η DSCA ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ελλάδα 63 αμφίβιων ΤΟΜΠ AAVP-7A1

Σε μια συμφωνία που μπορεί να φτάσει τα 268 εκατ. $

ΗΠΑ: Η DSCA ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ελλάδα 63 αμφίβιων ΤΟΜΠ AAVP-7A1

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (υπηρεσία DSCA) ενέκρινε απόψε την πιθανή πώληση αμφίβιων ΤΟΜΠ και σχετικού εξοπλισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η συμφωνία μπορεί να φτάσει έως και τα  268 εκατ. δολάρια.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η Αθήνα περιμένει από τις ΗΠΑ μερικές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα που θα πάνε στα νησιά.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αγοράσει 63 επιθετικά αμφίβια οχήματα, παραλλαγή προσωπικού (AAVP-7A1), εννέα αμφίβια οχήματα επίθεσης, παραλλαγή διοίκησης (AAVC-7A1), τέσσερα επιθετικά αμφίβια οχήματα, παραλλαγή ανάκτησης (AAVR-7A1) και εξήντα τρία πολυβόλα διαμετρήματος 50  χιλιοστών.

Στη σχετική ανακοίνωση από τις ΗΠΑ τονίζεται ότι αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη.

Σημειώνει ακόμα ότι η Ελλάδα συμβάλλει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς και στις θαλάσσιες προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας. Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτά τα είδη και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της.

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης όπως υπογραμμίζει το αμερικανικό ΥΠΕΞ δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.