ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Χεζμπολάχ καταρρίπτει ισραηλινό drone και δημιουργεί προβληματισμό στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Αντίποινα από την αεροπορία - Χτυπήθηκαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ καταρρίπτει ισραηλινό drone και δημιουργεί προβληματισμό στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι μαχητές της κατέρριψαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) τύπου Hermes-900 στον εναέριο χώρο του Λιβάνου και αυτό προβληματίζει το Τελ Αβίβ καθώς δείχνει να έχουν εξοπλιστεί με νέου τύπου οπλικά συστήματα οι άνδρες της σιιτικής οργάνωσης.

Χθες Σάββατο, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την κατάρριψη ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. «To drone του ισραηλινού στρατού, το οποίο καταρρίφθηκε από μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στον Λίβανο, το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024, είναι τύπου Hermes 900», ανέφερε η ανακοίνωση του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι το drone επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος και συνετρίβη στο έδαφος του Λιβάνου.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα της Κυριακής στην κοιλάδα Μπεκάα του ανατολικού Λιβάνου,

Drone τέτοιας κατηγορίας δεν αναχαιτίζονται εύκολα ενώ τα συγκεκριμένα φέρουν και συστήματα εντοπισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ήδη αναφορές κάνουν λόγω για ενσωμάτωση στις δυνάμεις της Χεζμπολάχ νέου τύπου συστήματα αεράμυνας και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου με βίντεο από μεταφορές να δίνονται στην δημοσιότητα.

Αυτό οδήγησε σε αντίποινα βέβαια καθώς στο στόχαστρο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) βρέθηκε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στην κοινότητα Τζάντα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε επίσης πλήγμα στην κοινότητα Σάφρι, κοντά στην πόλη Μπάαλμπεκ, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.