ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλλαγή δεδομένων από τη Ρωσία: Με IPBV Avangard θα εξοπλιστούν οι πύραυλοι SS-19 Stiletto

Αλλαγή δεδομένων από τη Ρωσία: Με IPBV Avangard  θα εξοπλιστούν οι πύραυλοι SS-19 Stiletto

Η Ρωσία θα εγκαταστήσει το νέο πολυηχητικό όχημα διολίσθησης-φορέα πυρηνικής κεφαλής (Independent Post-Boost Vehicles, IPBV) Avangard, στον διηπειρωτικό βαλλιστικό βαρύ πύραυλο τύπου RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto Mod 3).

Το σύστημα IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74) πρόκειται για ένα πολυηχητικό όχημα-φορέα διολίσθησης το οποίο φέρει μια πυρηνική κεφαλή ισχύος από 150 κιλοτόνων μέχρι και 1 μεγατόνων. Κάθε διηπειρωτικός πύραυλος θα μπορεί να φέρει αριθμό οχημάτων-φορέων “Avangard” οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV με τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν εξοπλισμένος.

Το σύστημα MIRV φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες απελευθερώνονται κατά την τελική φάση της πτήσης του βαλλιστικού πυραύλου προς το στόχο, ακολουθώντας μια γραμμική τροχιά προς την Γη.

Το νέο σύστημα είχε σχεδιαστεί για να εγκατασταθεί στον υπο ανάπτυξη RS-28 Sarmat, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι θα εγκατασταθεί στον πύραυλο RS-26 Rubezh, όμως όπως φαίνεται θα προηγηθεί ο πύραυλος RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto) ο οποίος θα εξοπλιστεί με το σύστημα IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74).

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα γνωστά δεδομένα στην ισορροπία του πυρηνικού τρόμου αφού οι πύραυλοι αυτοί θα αποτελέσουν για τα επόμενα χρόνια την αιχμή του δόρατος της Ρωσικής πυρηνική αποτρεπτικής δύναμης.

Συνολικά 50 πύραυλοι τύπου RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto Mod 3) υπάρχουν σήμερα σε υπηρεσία στο Ρωσικό οπλοστάσιο με εμβέλεια 10.000 χλμ οι οποίοι θα μπορούν να φέρουν μέχρι και 6 IPBV Avangard.

Κάθε IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74) μετα την απελευθέρωση του από τον πύραυλο κινείται με ταχύτητα 20 Mach και μπορεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής κατά την τελική φάση εξουδετερώνοντας τα συστήματα αντιβαλλιστικής άμυνας του αντιπάλου.

Με το σύστημα αυτό οι 50 πύραυλοι RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto) μετατρέπονται σε ένα ακόμη πρόβλημα για τα δυτικά συστήματα αεράμυνας προσδίδοντας στην Μόσχα ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.