ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ πάει στη Τουρκία για συνομιλίες με Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ πάει στη Τουρκία για συνομιλίες με Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Γενς Στολτενμπεργκ γ.γ. του ΝΑΤΟ ταξιδεύει σήμερα στη Τουρκία όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλη την υπόλοιπη σημαντική τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η νέα επίσκεψη του Γενς Στολτενμπεργκ γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ειδικά λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

O γγ του ΝΑΤΟ, εκτός από τον Ερντογάν θα έχει συναντήσει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Θα δεί επίσης τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί αλλά και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων του Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία θα είναι η Συρία αλλά κυρίως οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία, θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η θέση της Τουρκίας σε ζητήματα στην περιοχή.

Επίσης, εκτός από τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ θα συζητήσει με την τουρκική ηγεσία την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» στο Αφρίν και κυρίως τη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά. Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει να ακυρώσει την παράδοση των ρωσικών S-400 και την συμφωνία συνολικά και θα θέσει στην Τουρκία ένα ξεκάθαρο δίλημα «ή με εμάς ή με τους άλλους»

Από την άλλη ο Ρ.Τ.Ερντογάν πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τις ακροβασίες καθώς υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκρουσης έστω και περιορισμένης κλίμακας ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεωρεί πλέον ότι οι Αμερικανοί βρίσκονταν πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ότι αυτοί υποστηρίζουν τον ιμάμη Φ.Γκουλέν και το Τάγμα Γκιουλέν που φέρονται ότι το οργάνωσαν.

Πολύ πιθανό άλλωστε καθότι στις ΗΠΑ ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι το λιγότερο αντιπαθής.

Εάν λοιπόν υπάρξει κλιμάκωση στην Συρία και τελικώς επέλθει σύγκρουση, εδώ ο δρόμος του «the best of both worlds» που ακολούθησε μέχρι σήμερα η Τουρκία, φτάνει στο τέλος του.

Φυσικά η όποια εξέλιξη για ευνόητους λόγους θα έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η Τουρκία επιλέξει το ΝΑΤΟ ή την Ρωσία άμεσα θα επηρεάσει και την Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.