ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στην Μανμπίτζ και προχωρά σε ασκήσεις επιστράτευσης!

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων  στην Μανμπίτζ και προχωρά σε ασκήσεις επιστράτευσης!

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογαν προαναγγέλλει νέες επιχειρήσεις στη Συρία κατά του YPG και SDF και ο τουκρικός Στρατός δείχνει βίντεο με ασκήσεις επιστράτευσης οι ΗΠΑ «απαντούν» με τον εξοπλισμό 65.000 ανταρτών κυρίως Κούρδων.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη προανήγγειλε νέες επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού στη βόρεια Συρία εκτός από αυτές της «Ασπίδας του Ευφράτη» και του «Κλάδου Ελαίας», λέγοντας πως οι στρατιώτες του είναι έτοιμοι.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν είπε ο Ερντογάν:

«Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες επιχειρήσεις στην “Ασπίδα του Ευφράτη” και στον “Κλάδο Ελαίας”.

«Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές».

Ο Ερντογάν αναφερόταν στην πόλη της Μανμπίτζ όπου οι ΗΠΑ κατασκευάζουν βάσεις ενώ έχει αναφερθεί και η ύπαρξη γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Μάλιστα στις αρχές Απριλίου το τουρκικό πρακτορείο Anadolu είχε αναφέρει τα σχέδια των ΗΠΑ για την κατασκευή των στρατιωτικών βάσεων.

Επικαλούμενο «αξιόπιστες τοπικές πηγές», είχε αναφέρει ότι οι δύο στρατιωτικές βάσεις θα κατασκευαστούν κοντά στο χωριό Νταντάτ, στα βόρεια της Μανμπίτζ. Θα βρίσκονται στα νότια και τα νοτιοανατολικά του χωριού αυτού, στα σημεία όπου σήμερα υπάρχουν ήδη δύο μικρά παρατηρητήρια.

Ταυτόχρονα ο τουρκικός Στρατός δείχνει βίντεο με ασκήσεις επιστράτευσης, όπως η άσκηση «Κεραυνός 2018» που πραγματοποιήθηκε στην Α.Θράκη, ενώ παλαιότερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ευθαρσώς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης πως εάν χρειαστεί θα πάει και ο ίδιος στο πεδίο της μάχης.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους αντάρτες και μάλιστα αναζητούν οπλισμό.

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο στρατηγικών μελετών Ron Paul το αμερικανικό Πεντάγωνο «αναζητά» περί τα 300 εκατ. $ προκειμένου να εξοπλίσει τους ενόπλους του YPG/SDF των κουρδικών οργανώσεων δηλαδή που μάχονται στην Συρία κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τον εξοπλισμό 65.000 περίπου ανταρτών και προβλέπεται εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να κατευθυνθεί όλο στους Κούρδους αντάρτες.

Αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία ότι θα σταματήσουν να εξοπλίζουν το YPG κάτι που εάν τελικά υλοποιηθεί θα φέρει νέα τριβή στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας.

Το κλίμα όμως για τον τουρκικό Στρατό δεν είναι καλό πλέον στη Συρία. Με πυροβολισμούς εναντίον Σύρων διαδηλωτών απάντησαν Τούρκοι στρατιώτες στην πόλη Αλ Μπαμπ. Οι ακριβείς λόγοι για την διαδήλωση είναι άγνωστοι αλλά ένας διαδηλωτής ακούγεται να λέει απευθυνόμενος σε ένα τούρκο στρατιώτη: «Κατέβασε το όπλο σου κάτω. Εδώ είναι Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/WithinSyriaBlog/status/992857306995052544

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.