Τριάντα επιθετικά ελικόπτερα πούλησε η Τουρκία στο Πακιστάν! – 900 εκατ. δολ. για τα Τ-129 ΑΤΑΚ

Τριάντα επιθετικά ελικόπτερα πούλησε η Τουρκία στο Πακιστάν! – 900 εκατ. δολ. για τα Τ-129 ΑΤΑΚ

To Πακιστάν, ο κορυφαίος και ο πλέον πιστός σύμμαχος της Τουρκίας, το Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 30 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 ATAK, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι η πρώτη μεγάλη εξαγωγική επιτυχία για το επιθετικό ελικόπτερο της Τουρκίας που βασίστηκε στο ιταλικό Α-129 Mangusta.

Οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της σύμβασης είχαν ξεκινήσει το 2017, Μετά την έναρξη επιχειρησιακής διαθεσιμότητας και την επιτυχημένη δράση του Τ-129 ATAK στην Αφρίν, παρά την κατάρριψη του ενός από αυτά, προχώρησαν στην παραγγελία.

Mε την πώληση αυτή θα βγει το 50% του κόστους αγοράς τεχνολογίας και ανάπτυξης που επένδυσε η Τουρκία στο όλο project.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους αυτή τη στιγμή 35 ελικόπτερα του τύπου. Η ταχύτητα του T-129 φθάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να επιχειρήσει ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το Πακιστάν συνάντησε την άρνηση των ΗΠΑ να του πουλήσουν ελικόπτερα ΑΗ-64C Apache και αναγκαστικά στράφηκε προς την σύμμαχο Τουρκία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.