ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών απειλεί την Ελλάδα: «Θα σας “πνίξουμε” στους μετανάστες – Θα καταστρέψουμε τον τουρισμό σας»

Ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών απειλεί την Ελλάδα: «Θα σας “πνίξουμε” στους μετανάστες – Θα καταστρέψουμε τον τουρισμό σας»

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε συνέντευξή του είπε ότι με το πάγωμα της συμφωνίας για το προσφυγικό, η Ελλάδα θα γεμίσει μετανάστες και ως εκ τούτου ο τουρισμός της θα μπλοκάρει, γνωρίζοντας βέβαια πολύ καλά ο Τούρκος υπουργός ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς Ελλάδας για αποτροπή εισόδου αλλοδαπών στην «χώρα».

«Αν εμείς τους αφήσουμε λίγο… τότε τα ελληνικά νησιά θα γεμίσουν από Σύρους, Αφγανούς και από άλλες χώρες, την Αφρική, παράνομους μετανάστες. Δεν θα μπορούν να ζήσουν, ο τουρισμός θα μπλοκάρει. Το λέω ξεκάθαρα. Ο τουρισμός θα σταματήσει, δεν θα μπορούν να κάνουν κανένα βήμα και οι πολιτικοί θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η Τουρκία προχώρησε στην εν λόγω κίνηση ως αντίποινα στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ επιβεβαίωσε ότι η τουρκική ακτοφυλακή, η στρατο-χωροφυλακή και η αστυνομία, από ξηράς και θαλάσσης έχουν τετραπλασιάσει τις περιπολίες τους.

Βέβαια ο ίδιος αποκάλυψε και κάτι που γνωρίζουν όλοι: Ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται γα την επαναπροώθηση αλλοδαπών στην Τουρκία, αντίθετα προτιμά να τους διατηρεί εντός της επικράτειας απαγορεύοντας ταυτόχρονα να φύγουν.

Στάση που άπτεται της ψυχιατρικής επιστήμης βέβαια.

Έτσι ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία «στην πραγματικότητα δεν δούλεψε πολύ αφού η Ελλάδα παρά τα δεκάδες αιτήματα που είχε από την Τουρκία, μόνο 3-4 άτομα είχε επιστρέψει».

«Ειδικά όσον αφορά στο θέμα της επανεισδοχής έχουμε υπογράψει δύο συμφωνίες. Μία στο πλαίσιο της Ε.Ε., γνωρίζετε τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου όπως την ονομάζουμε, και η οποία συνεχίζει να ισχύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτή. Αλλά το 2002 υπογράψαμε μία διμερή συμφωνία επανεισδοχής και με την Ελλάδα. Αυτή η συμφωνία επανεισδοχής αφορούσε είτε Τούρκους πολίτες, είτε πολίτες τρίτων χωρών. Αν περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, τότε θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω. Αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε. Το γιατί δεν το γνωρίζω», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.