Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την παράδοση των πρώτων F-35 στη Τουρκία αύριο – Αντίστροφη μέτρηση για Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την παράδοση των πρώτων F-35 στη Τουρκία αύριο – Αντίστροφη μέτρηση για Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παραλαβή των πρώτων F-35 από την Τουρκία σε τελετή αύριο στην πόλη Φορθ Γουόρθ στην πολιτεία Τέξας.​

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε επίσημα πως τα δυο μαχητικά αεροσκάφη F-35 θα παραδοθούν στην Τουρκία αύριο σε την τελετή για την οποία «όλα είναι έτοιμα».

Να σημειώσουμε, απλά, ότι το pronews.gr ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα που δεν «τσίμπησε» από τις ανοησίες που μεταδίδονταν από τις ΗΠΑ, περί μπλοκαρίσματος της παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ και την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Τουρκία λόγω των S-400.

Κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να «αποκοιμίσουν» την ελληνική κοινή γνώμη προκειμένου να μην υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την άμυνα της χώρας. Πλέον τους ξέρουμε.

Το καινούριο παραμύθι θα είναι «Παραδόθηκαν αλλά δεν θα πάνε στη Τουρκία». Αυτό δεν είναι νέο: Στη Τουρκία θα πάνε σε 3-6 μήνες ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι τι έχει κάνει η κυβέρνηση, τι έχει κάνει η Πολεμική Αεροπορία, τι έχει κάνει το ΓΕΕΘΑ για να αντιμετωπίσει την θανάσιμη απειλή που πλέον θα αντιμετωπίζει η χώρα: Τίποτα!

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικ Αντρίους, δήλωσε πως την Πέμπτη 21 Ιουνίου θα διοργανωθεί η τελετή παράδοσης για την Τουρκία στο Φορθ Γουόρθ, και ότι τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Λουκ στην Αριζόνα και πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλοτών F-35 και προσωπικό συντήρησης. Οπως ακριβώς έχει ενημερώσει το pronews.gr.

Ο Άντριους δήλωσε πως το Πεντάγωνο δεν θα σχολιάσει την υιοθέτηση της τροπολογίας που επιτρέπει το πάγωμα της πώλησης μαχητικού αεροσκάφους F-35 από τη Γερουσία και ανέφερε:

«Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ, είναι ένας από τους διεθνούς συμμετέχοντες του προγράμματος F-35 από 2002».

Πάντως ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τ.Μάτις, μετέδωσε το CNN, είναι «Πολύ εκνευρισμένος» με την προσπάθεια της Γερουσίας να μπλοκάρει την παράδοση των F-35 στη Τουρκία.

Για να τεθεί σε ισχύ τη τροπολογία της Γερουσίας πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να εγκριθεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ανακοίνωσε επί λέξη πως:

«Έγιναν οι απαραίτητες επαφές με τις ΗΠΑ και τα F-35 θα παραδοθούν την Πέμπτη» είπε στο πρακτορείο Ανατολού

«Necessary contacts have been made with US and F-35 jets will be delivered Thursday» αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/anadoluagency/status/1009372832630038528

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.