ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν την ημέρα των εκλογών καταγγέλουν κυβερνητικά ΜΜΕ – «Ο Μ.Ιντζέ γνώριζε»

Απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν την ημέρα των εκλογών καταγγέλουν κυβερνητικά ΜΜΕ – «Ο Μ.Ιντζέ γνώριζε»

Άλλο ένα σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου απετράπη την ημέρα των εκλογών στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’ και κανείς δεν ξέρει εάν αυτό έχει δόση αλήθειας ή αν απλά «δημιουργήθηκε» για να έχει αφορμή ο Ερντογάν να συντηρήσει το νόμο εκτάκτου ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν επιχειρείται να εμπλακεί και η αντιπολίτευση με υποτιθέμενη γνώση της απόπειρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο τόνους εκρηκτικά θα εκρήγνυτο στις 15.07 ακριβώς (φέρνοντας συνειρμικά στο νου την ημερομηνία του πραξικοπήματος 15 Ιουλίου), όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διερχόταν με την αυτοκινητοπομπή του από ένα συγκεκριμένο σημείο, που γνώριζαν οι δράστες.

Όπως ισχυρίζεται η ‘Σαμπάχ’, το ύποπτο αυτοκίνητο εντόπισε ο τουρκικός δορυφόρος ‘Γκιοκτούρκ’ και αμέσως οι υπηρεσίες ασφαλείας του Τούρκου προέδρου τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.

Το σχέδιο δολοφονίας του ‘ηγεμόνα’, όπως αναφέρει η ‘Σαμπάχ’, είχαν καταστρώσει 12 χώρες και το μικρό λεωφορείο θα εκρήγνυτο πριν αρχίσουν τα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται. Την προσοχή τράβηξαν τα σχεδόν σκασμένα λάστιχα του αυτοκινήτου εκεί που είχε σταθμεύσει.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, είχε τοποθετηθεί και ένας ελεύθερος σκοπευτής σε οροφή κτιρίου κοντά στο παγιδευμένο όχημα, ώστε να επέμβει.

Ο ξένης υπηκοότητας πράκτορας όμως όταν τον συνέλαβαν, προκειμένου να μην τον αναγκάσουν να μιλήσει, αυτοκτόνησε πίνοντας κυάνιο.

Αν δεν είχε αποτραπεί το σχέδιο δολοφονίας μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα σκοτώνονταν χιλιάδες αθώοι πολίτες, αναφέρει η ‘Σαμπάχ’, αλλά «ευτυχώς! Ο Αλλάχ μας προστάτεψε και πάλι», καταλήγει το άρθρο, που ωστόσο δεν προσδιορίζει τον τόπο στον οποίο θα γινόταν η απόπειρα της δολοφονίας του Ερντογάν, ενώ αφήνει και υπόνοιες ακόμη και για γνώση του σχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται «γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπουλέντ Τεζτζάν, επέμεινε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα κέρδιζε εκείνο το βράδυ τις εκλογές».

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η «απόπειρα» αυτή έχει ως στόχο να εμπλέξει τον Ιντζέ ο οποίος έδειξε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να είναι σοβαρός αντίπαλός για το ΑΚΡ και τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Άλλωστε σε 9 μήνες περίπου η χώρα θα έχει αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και μεγάλες πόλεις της Ιωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο επίδοξος δολοφόνος ήταν ξένος που σημαίνει ότι η «απόπειρα» είχε διοργανωθεί στο εξωτερικό, κάτι που βολεύει το αφήγημα του Ρ.Τ.Ερντογάν για συνωμοσία των Δυτικών εναντίον του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.