Π. Καμμένος: «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία» (φωτό)

Π. Καμμένος: «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία» (φωτό)

«Η χρονιά που έρχεται είναι χρονιά που πλέον η Ελλάδα μπαίνει στη διαδικασία της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιού της πλούτου. Αυτό σημαίνει ότι και ο τομέας ευθύνης του Πολεμικού Ναυτικού θα μεγαλώσει, θα επεκταθεί. Χρειάζεται, λοιπόν, η βοήθεια όλων στην ενίσχυση των μέσων, αλλά και του προσωπικού» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του προστάτη το Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία περιοχή με τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία. Υπό το πρίσμα αυτό και λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, είναι αναγκαία η διατήρηση ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού», παρατήρησε.

«Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, η επιτυχής αντιμετώπιση των κινδύνων και προκλήσεων που αναδύονται επιβάλλει εθνική ομοψυχία, ηθικό, οργάνωση και ετοιμότητα» προέτρεψε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι «το μήνυμα και η απάντηση σε όλους αυτούς, οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών που αποτελούν θέματα αδιαπραγμάτευτα».

«Να μνημονεύσουμε και τα παλικάρια των Ιμίων, της Κινάρου και όλους εκείνους που φυλάσσοντας νυχθημερόν τις θαλάσσιες Θερμοπύλες δεν είναι πια μαζί μας, και αυτή η αναφορά είναι η ελάχιστη τιμή και αναγνώριση στη δική τους θυσία. Γιατί αν σήμερα μπορούμε να είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι, είναι γιατί τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κρατούν πάντα ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και της ισχύος της πατρίδος, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στον εορτασμό παρέστη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Χθες, ο κ. Καμμένος παρέστη στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στον Όρμο Κορθίου, στην Άνδρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.