«Αποκεφαλίστηκε» ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Αρματωλός» – Πηγές ΥΠΕΘΑ: «Έπρεπε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση»

«Αποκεφαλίστηκε» ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Αρματωλός» – Πηγές ΥΠΕΘΑ: «Έπρεπε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση»

Σε αργία τέθηκε ο κυβερνήτης της Κ/Φ «Αμαρτωλός» καθώς όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση με το τουρκικό εμπορικό σκάφος.

O YEΘΑ Π.Καμμένος ζήτησε την άμεση διερεύνηση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά για τον μη έγκαιρο εντοπισμό του τουρκικού εμπορικού πλοίου και τη μη πραγματοποίηση έγκαιρων ελιγμών προς αποφυγή της σύγκρουσης.

Εν συνεχεία το ΓΕΝ διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες του ατυχήματος και μέχρι τότε έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου ο οποίος αντικαταστάθηκε άμεσα.

Η γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται περί ατυχήματος καθώς φαίνεται ότι το πλοίο κόβει διαδοχικά ταχύτητα (πήγαινε στην Μαύρη Θάλασσα) με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω αριστερά της κανονιοφόρου.

Πλέον όλα δείχνουν ατύχημα και όχι ηθελημένη επίθεση όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το ΓΕΝ.

Εντούτοις αναζητούνται ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την μη ύπαρξη έγκαιρων ελιγμών αποφυγής της σύγκρουσης.

Ευθύνες ειδικότερα για το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου που κινείτο επάνω στην οριογραμμή που χωρίζει τα ελληνικά απο τα τουρκικά χωρικά ύδατα και θεωρητικά πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μη αντίδραση στην προσέγγιση ενός φορτηγού πλοίου 2.000 τόνων και η μη αντίληψη ότι επέρχεται σύγκρουση, ενώ η θάλασσα είναι μπουνάτσα, θεωρείται παντελώς αδικαιολόγητη από την ηγεσία του ΠΝ. Και ορθόν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.