ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Αλλάζει ρότα το ΥΠΕΞ: Υποστήριξη ένταξης των Σκοπίων σε ευρωατλαντικούς θεσμούς χωρίς λύση της ονομασίας

Αλλάζει ρότα το ΥΠΕΞ: Υποστήριξη ένταξης των Σκοπίων σε ευρωατλαντικούς θεσμούς χωρίς λύση της ονομασίας

Μετά την χθεσινή απόσταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στην πολιτική της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά σε αλλαγή ρότας.

Ανατρέπεται η πολιτική που ακολουθείτο εδώ και δεκαετίες η οποία προέβλεπε την ένταξη των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς μετά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος γνωστοποίησε στις Βρυξέλλες με σχετική επιστολή που απέστειλε ότι η Αθήνα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της γειτονικής χώρας να ενταχθεί στη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Να σημειωθεί ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν απέρριπταν τις αξιώσεις της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και υποστήριζαν σταθερά ότι προϋπόθεση για μια τέτοια εξέλιξη ήταν η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή στηρίχθηκε όπως είναι γνωστό και η απόφαση του Βουκουρεστίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αυτό το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους Επιτρόπους Διεύρυνσης κ. Γιοχάνες Χαν και Περιφερειακής Πολιτικής κα Κορίνα Κρέτσου, γνωστοποίησε την πρόθεση της Ελλάδας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εν λόγω Στρατηγική συμμετέχουν ήδη οι Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη. H συνεργασία υλοποιείται μέσω τεσσάρων πυλώνων οι οποίοι αφορούν την Γαλάζια Ανάπτυξη, την Συνδεσιμότητα (Μεταφορές και Ενέργεια), το Περιβάλλον και τον Τουρισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.