ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Champions League: Αήττητη παραμένει η Μπαρτσελόνα με 3-1 έναντι του Ολυμπιακού (φωτό, βίντεο)

Champions League: Αήττητη παραμένει η Μπαρτσελόνα με 3-1 έναντι του Ολυμπιακού (φωτό, βίντεο)

[Ανανέωση] Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και η πρώτη αλλαγή της Μπαρτσελόνα με τον Μασεράνο αντί Ντεουλοφέου.

————————————-

Αυτογκόλ από τον Δημήτρη Νικολάου στο 17′ για τον Ολυμπιακό και έτσι η Μπαρτσελόνα προηγείται με 1-0 επί των ερυθρολεύκων.

Ο Ντεουλοφέου έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Νικολάου προσπάθησε να διώξει με την μία αλλά άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο νεαρός στόπερ στην προσπάθειά του να διώξει έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αποβολή στο 42′ για την Μπαρτσελόνα με τον Πικέ να βλέπει σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς σκόραρε από κοντά με το χέρι μετά από ασταθή επέμβαση του Προτό. Με δέκα πλέον η Μπαρτσελόνα.

————————————-

Λίγες μόνο ώρες απομένουν για το σφύριγμα της σέντρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και ο προπονητής των ερυθρόλευκων υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι γιατί είναι από τα ματς που χαίρεσαι να παίζεις», αλλά χθες στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε με νόημα: «θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήρθαμε εδώ μόνο για τη χαρά του παιχνιδιού».

Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους «μπλαουγκράνα» σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όχι τόσο για την εξέλιξη του ομίλου που λίγο πολύ μοιάζει προδιαγεγραμμένη, αλλά για την ψυχολογία της ομάδας εν όψει των κρίσιμων αγώνων που την ακολουθούν.

Οι δύο ήττες που έχουν προηγηθεί και κυρίως αυτή εντός έδρας από την Σπόρτινγκ, έχουν αφήσει τον Ολυμπιακό πολύ πίσω στη μάχη της πρόκρισης, κι όσο κι αν στον αθλητισμό ισχύει το ‘ποτέ μη λες ποτέ’, η σημερινή αποστολή του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη μοιάζει με… mission impossible.

Πέραν της δεδομένης δυναμικής της Μπαρτσελόνα ο Λεμονής έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά του προβλήματα καθώς έμειναν εκτός οι Εμενίκα, Σεμπά, Μπεν με τον Έλληνα τεχνικό παρόλο που σκεφτόταν να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς να καταλήγει όπως όλα δείχνουν σε τετράδα στην άμυνα (με ερωτηματικό ποιος από τους Ένχελς, Νικολάου θα είναι ο παρτενέρ του Μποτία με τον τελευταίο να επιστέφει στο βασικό σχήμα μετά τον καλοκαιρινό τραυματισμό του) και τρεις αμυντικούς μέσους (Ρομαό, Ζντίελαρ, Ζιλέ) ελπίζοντας ότι με τα τρεξίματα τους δεν θα αφήσουν στους Καταλανούς να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Ο Ζόρντι Άλμπα είναι η απουσία της τελευταίας στιγμής στην Μπαρτσελόνα με τον Βαλβέρδε να παρατάσσει τη βασική του ενδεκάδα καθώς θέλει να κάνει το 3χ3 και να κλειδώσει την πρόκριση.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενάντια στην Barça

Με 4-3-3 παρατάσσει τον Ολυμπιακό στο «Καμπ Νου» για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα ο Τάκης Λεμονής.

Ο Προτό είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Ο Ρομαό αμυντικός μέσος, με τους Ζιλέ, Ζντιέλαρ να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι, ενώ οι Ανδρούτσος, Καρσελά θα πλαισιώνουν τον Οφόε στην επιθετική γραμμή!

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Μποτία, Ρομαό, Νικολάου, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ζιλέ, Ζντιέλαρ, Καρσελά, Ανδρούτσος, Οφόε.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Καπίνο, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς, Βούκοβιτς, Ένχελς, Πάρντο.

Αναλυτικά, η ενδεκάδα που παρατάσσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στον Ολυμπιακό: Τερ Στέγκεν, Ντίνιε, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου.

Όσον αφορά στη διάταξή τους, πρόκειται ουσιαστικά για ένα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τον Μέσι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Σουάρες και Ντεουλοφέου.

Δείτε ζωντανά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.