ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ιράν: Αεροπλανοφόρο με drones ετοιμάζει το ιρανικό Ναυτικό

Αποτελεί μετασκευή ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ιράν: Αεροπλανοφόρο με drones ετοιμάζει το ιρανικό Ναυτικό

Το Ιράν προετοιμάζεται να εγκαινιάσει το πρώτο του αεροπλανοφόρο, το Shahid Bahman Bagheri, το οποίο είναι ένα μετασκευασμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που παλαιότερα ονομαζόταν Sarvin.

Το Shahid Bagheri ξεκίνησε ως boxship, κατασκευασμένο από την Hyundai Heavy Industries το 2000.

Πρόσφατα μετατράπηκε στο ιρανικό ναυπηγείο ISOICO, δυτικά του Bandar Abbas, και τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Το ανακατασκευασμένο πλοίο έχει επεκταθεί στο κατάστρωμα και διαθέτει περίπου 170 μέτρα διάδρομο αποπροσνήωσης, ικανό να φιλοξενήσει την απονήωση και προσνήωση ενός εκτεταμένου στόλου drones μεγάλης εμβέλειας.

Το πρακτορείο ειδήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, FARS, το περιέγραψε ως «κινητή ναυτική πόλη», ικανή να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμπορικών δρόμων του Ιράν και τα δικαιώματα των Ιρανών ναυτικών στην ανοιχτή θάλασσα.

Η δημοσίευση του FARS ανέφερε ότι: «Η σειρά αυτών των νέων αμυντικών και πολεμικών καινοτομιών στην κατασκευή βαρέων πλοίων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ελαφρών σκαφών και τον εξοπλισμό τους με διάφορα συστήματα, μπορεί να ενισχύσει την κυριαρχία του Ιράν στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν, παραμένοντας πάντα ένα βήμα μπροστά από τους περιφερειακούς εχθρούς».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.